Studijsko putovanje u Nizozemsku (Otok Texel) 8.–14. veljače 2008..

Datum objave: 25. siječnja, 2008.

U organizaciji Sveučilišta u Wageningena, Nizozemska i Ekološke udruge Argonauta, a u sklopu projekta „Doprinos održivom razvoju obale i otoka Šibensko – kninske županije“, 08. do 14. veljače 2008. godine , predstavnici svih relevantnih sektora koji sudjeluju u radu Mreže za održivi razvoj obale i otoka (predstavnici lokalnih samuouprava, Šibensko – kninske županije, turističkog, nevladinog i gospodarskog sektora, JUNP Kornati i medija) odlaze na studijsko putovanje u Nizozemsku na otok Texel.

U sklopu ovog studijskog putovanja sudionici će se upoznati sa primjerom dobre prakse otoka Texela koji je u sve segmente života ugradio smjernice održivog razvoja. Želja nam je da iz njihova primjera prepoznamo i preuzmemo sve ono što bi pridonijelo održivom razvoju naše regije. Praktične informacije za sudionike studijskog putovanja:

Doprinos održivom razvoju obale i otoka Šibensko–kninske županije:
Obrazovanje i jačanje sustava za multi-sektorsko planiranje održivog razvoja

Studijsko putovanje u Nizozemsku (Otok Texel)
8. – 14. veljače 2008.

 

– PRAKTIČNE INFORMACIJE –

Logistika i financiranje
Sveučilište u Wageningenu ugovara putovanje i smještaj u Nizozemskoj, a Ekološka udruga Argonauta logistička je potpora u pripremi studijskog putovanja i zadužena je za koordinaciju hrvatskih sudionika tijekom putovanja.
Troškove studijskoga putovanja pokriva Sveučilište Wageningen. U troškove je uključena povratna avio-karta Split-Amsterdam i transferi u Nizozemskoj, smještaj te hrana (polupansion).

Putovanje
POLAZAK: 08. veljače 2008. godine iz zračne luke Split u 06:50h.
Prijava na aerodromskom šalteru treba se obaviti najkasnije 1 sat prije polaska – ukoliko u zračnu luku Split dolazite u vlastitom aranžmanu, molimo Vas da tamo budete najkasnije u 05:50 sati. Ne zaboravite sobom ponijeti važeću putovnicu. Sastanak grupe je u prizemlju zgrade aerodroma u Splitu kod pulta za kontrolu putovnica u 05:50h, nakon čega će „Argonauta“ obaviti zajedničku prijavu karata na šalteru za čitavu grupu.

DOLAZAK U AMSTERDAM:  10:30h (via Zagreb)
POVRATAK IZ AMSTERDAMA: 14. veljače 2008., 09:40h
DOLAZAK U SPLIT: 13:55h (via Zagreb)

Smještaj
Rezervacije za čitavu grupu napravljene su u sljedećim hotelima i bungalovima:
•    Amsterdam: Hotel City Garden www.hotelcitygarden.nl/ (2-krevetne sobe u centru Amsterdama)
•    Otok Texel: bungalovi Holiday Park de Krim: www.dekrim.nl
U bungalov-parku može biti smješteno 24 ljudi. Svaki bungalov (4-5 zvjezdica) ima po 2–3 sobe, te može smjestiti 4-6 osoba (otvoreni kamin, perilica posuđa, mikrovalna pećnica, TV, TWC). Svaki bungalov uređen je na različit način, tako da je svaki od njih jedinstven.

Prijevoz
Troškove prijevoza od mjesta stanovanja do Zračne luke Split, i natrag, snose sami sudionici. U slučaju da ne možete sami organizirati prijevoz do/od zračne luke Split, molimo da kontaktirate udrugu “Argonauta” na e-mail mail@argonauta.hr, ili na sljedeće brojeve telefona:
022 434 827     Ekološka udruga Argonauta
091 2066656     Ane Donđivić
091 2066657     Dario Juraga
Troškove prijevoza u Nizozemskoj (od/do zračne luke u Amsterdamu) pokriva organizator.

Radni jezik studijskog putovanja
Tijekom radnog dijela studijskog putovanja za prezentacije i diskusije koristit će se engleski jezik. U slučaju potrebe, pojedinim sudionicima članovi Argonaute pomoći će u prevođenju sadržaja na hrvatski jezik.

Prtljaga i carina
Maksimalno se može ponijeti 20 kilograma prtljage po osobi, koja se predaje na check-in (prijavni aerodromski šalter). Broj kofera je neograničen – bitna je samo kilaža. Jedan-dva komada ručne prtljage dodatno se mogu unijeti sa sobom u avion, ali ona ne smije biti teža od 7 kilograma (može biti npr. mala ženska torbica ili ruksak + laptop ili neseser).
Aparati koji sadrže baterije (mobiteli, kamere itd.) mogu se nositi jedino u ručnoj prtljazi, dok metalni i oštri predmeti (noževi, pribor za nokte, britvice, vadičepi, razni alati itd.) trebaju biti spakirani u koferu koji se predaje na check-in.
U ručnoj prtljazi može se sa sobom ponijeti ukupno najviše 1 litra tekućine, što se odnosi na sve bočice/sprejeve/kreme/gelove itd., kojih smije biti najviše 10 komada, pojedinačne zapremnine do 100 ml, koji svi trebaju biti spakovani u jednu malu prozirnu vrećicu – takve vrećice mogu se kupiti na aerodromu za 1,00 kn, te ih treba pokazati pri sigurnosnom pregledu. U to se ne računaju lijekovi, za koje treba imati pripadajući recept.
U koferima koji se predaju na check-in može biti tekućina (ali državljani RH mogu u Nizozemsku/Hrvatsku bez carine unijeti najviše: 2 litre vina, 1 litru žestokog pića, 200 cigareta, 50 cigara, 250g duhana, 50 ml parfema).
Za profesionalnu opremu ili vrjednije predmete (video-kamera, prijenosni audio uređaj, fotoaparat, prijenosno računalo itd.), pri izlasku iz RH na graničnom prijelazu popunjava se poseban obrazac koji se dobiva od carinske službe, te jedan ovjereni primjerak služi pri ponovnom uvozu za dokazivanje istovjetnosti robe.

Zanimljivi linkovi:
Turistička zajednica Amsterdama: http://www.amsterdamtourist.nl/
Turistička zajednica Texel: http://www.texel.net

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forum



Argonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island