Studijsko putovanje – Otok Texel Nizozemska, 08. veljače – 14. veljače 2008..

Piše: Ivana Marin — 31. siječnja, 2008.

U periodu od 08. veljače – 14. veljače 2008. godine članovi Mreže za održivi razvoj otoka i obale (MODRO) sudjelovali su na studijskom putovanju na otok Texel u Nizozemskoj u organizaciji Sveučilišta Wageningen (Nizozemska) i Ekološke udruge Argonauta, a u okviru projekta „Doprinos održivom razvoju obale i otoka Šibensko – Kninske županije“.

Mreža za održivi razvoj otoka i obale (MODRO) , neformalna je organizacija čija je svrha okupiti predstavnike svih relevantnih sektora koji mogu kompetentno sudjelovati u pripremi i provedbi projekata usmjerenih održivom otočnom i obalnom razvoju na području Šibensko-kninske županije, te lobiranju za kvalitetnije uključivanje prioritetnih razvojnih pitanja Županije u oblikovanje nacionalne politike.

Kako su neke od aktivnosti projekta „Doprinos održivom razvoju obale i otoka Šibensko – Kninske županije“ kreirane po primjeru dobre prakse s otoka Texela koji je u sve segmente života ugradio smjernice održivog razvoja, a posebice u planiranje održivog turističkog razvoja ovim smo studijskim putovanjem htjeli predstaviti i preuzeti sve ono što bi doprinijelo održivom razvoju naše regije.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka