Studijsko putovanje – Otok Texel Nizozemska, 08. veljače – 14. veljače 2008..

Datum objave: 31. siječnja, 2008.

U periodu od 08. veljače – 14. veljače 2008. godine članovi Mreže za održivi razvoj otoka i obale (MODRO) sudjelovali su na studijskom putovanju na otok Texel u Nizozemskoj u organizaciji Sveučilišta Wageningen (Nizozemska) i Ekološke udruge Argonauta, a u okviru projekta „Doprinos održivom razvoju obale i otoka Šibensko – Kninske županije“.

Mreža za održivi razvoj otoka i obale (MODRO) , neformalna je organizacija čija je svrha okupiti predstavnike svih relevantnih sektora koji mogu kompetentno sudjelovati u pripremi i provedbi projekata usmjerenih održivom otočnom i obalnom razvoju na području Šibensko-kninske županije, te lobiranju za kvalitetnije uključivanje prioritetnih razvojnih pitanja Županije u oblikovanje nacionalne politike.

Kako su neke od aktivnosti projekta „Doprinos održivom razvoju obale i otoka Šibensko – Kninske županije“ kreirane po primjeru dobre prakse s otoka Texela koji je u sve segmente života ugradio smjernice održivog razvoja, a posebice u planiranje održivog turističkog razvoja ovim smo studijskim putovanjem htjeli predstaviti i preuzeti sve ono što bi doprinijelo održivom razvoju naše regije.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forum



Argonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island