Istraživanje podmorja Kornatskog otočja.

Datum objave: 15. travnja, 2008.

Od 21. – 24. travnja na određenim lokacijama na Kornatskom otočju održavati će se istraživanje populacija crvene gorgonije (Paramuricea clavata). Istraživanje je dio projekata «Doprinos očuvanju bioraznolikosti Kornatskog otočja I»  koji financira Ambasada Kraljevine Nizozemske u Zagrebu preko MATRA/KNIP programa.

Terenski rad se nastavlja i u periodu od 25.-27. travnja kada će zadatak istraživanja biti inventarizacija morskih vrsta i staništa na određenim lokacijama unutar Kornatskog otočja, kao dio projekta «Doprinos očuvanju bioraznolikosti Kornatskog otočja II»  kojeg financira Finska ambasada u Zagrebu.
Cilj navedenih istraživanja je doprinos poznavanju crvene gorgonije i njeno kartiranje na određenim lokacijama te dobivanje podataka o  morskim vrstama i staništima potrebnih za daljnje praćenje stanja i poduzimanje adekvatnih mjera zaštite.

U istraživanju sudjeluju članovi Argonaute, Društva istraživača mora «20 000 milja», Udruge studenata biologije Bius i stručnjaci Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Za učenike OŠ Murterski škoji, u petak 25. travnja u Edukacijskom centru za održivi razvoj otoka i priobalja sa početkom u 19:00 sati, održati će se predavanje na temu: Istraživanje podmorja.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forum



Argonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island