Odabrani projekti udruga za potpore Fonda za inicijative održivog razvoja.

Datum objave: 23. rujna, 2008.

Projekti su odabrani putem javnoga natječaja, i naknadnoga procesa ocjenjivanja od strane nezavisnoga peteročlanog Povjerenstva. Prilikom odabira najkvalitetnijih projekata uzeta je u obzir primjena cjelovitoga pristupa, kroz uključivanje različitih društvenih skupina koje se bave pitanjima održivog razvoja. Povjerenstvo za ocjenu prijedloga projekata radilo je u sastavu: gđa. Ivana Grubišić (TZ Grada Šibenika), gđa. Magda Lakoš Mioč (HGK – Županijska komora Šibenik), gđa. Katarina Mrvica (Regionalna razvojna agencija Šibensko-kninske županije), gđa. Živana Lambaša Belak (Županija Šibensko-kninska), gosp. Jadran Kale (Udruga Žir-Žirje & Muzej grada Šibenika).

Dobitnici financijskih potpora provodit će različite informativne i edukacijske aktivnosti, vezane uz kultiviranje zapuštenih zelenih površina, osnivanje eko-patrola, čišćenje podmorja, priobalja i otoka, očuvanje biološke raznolikosti u suradnji s lokalnim stanovništvom. Projekti će se također baviti mobiliziranjem lokalnog stanovništva kroz edukaciju o eko-uzgoju hrane i tradicijskoj izradi suvenira te popularizacijom uloge žena u održivom razvoju obale i otočja.

Potpisivanje ugovora o donacijama s nositeljima projekata održat će se u utorak 23. rujna 2008., u 17h, u Edukacijskom centru za održivi razvoj otoka i priobalja (sjedištu Ekološke udruge “Argonauta”), u Murteru.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island