Argonauta na Sajmu nautike i sporta.

Datum objave: 18. veljače, 2009.

Pod motom “Ploviti, otkrivati, živjeti…” na Zagrebačkom velesajmu održan je od 18. – 22. veljače 2009.  međunarodni sajam Sport i nautike na kojem je izlagalo 570 izlagača iz Hrvatske i 35 drugih zemalja. Prezentiralo se više od 260 plovila a više od 20 posto izloženih plovila je bilo iz domaće proizvodnje.

Prošle godine Hrvatsku je posjetilo 807.000 nautičara što je čini jednom od najposječenijih nautičarskih destinacija. Jedna od najatraktivnijih destinacija unutar Jadranskog mora svakako je Kornatsko otočje te je tako na Sajmu sudjelovala  i TZ općine Murter-Kornati u suradnji s Nacionalnim Parkom Kornati i TZ Grada Šibenika na štandu u Toplom prolazu gdje su u petak trećeg dana sajma održana manifestacija „Dani  Murtera u Zagrebu“.

Štandu se pridružila i naša udruga Argonauta obogačujući ga brojnim publikacijama kao što su: Pogled u modro, Živi svijet Kornatskog otočja, Crvena gorgonija, te našim plakatima i razglednicama s likovima i fotografijama zaštićenih vrsta.
Argonauta je u sklopu štanda otvorila dječji kutak u kojem su najmlađi mogli bojati i rješavati naše radne mape učeći na taj način o podmorju i živim bićima koja ga nastanjuju. Najmlađi su također mogli uživati listajući i slušajući edukativnu slikovnicu „Priča o Leonardu“. Roditeljima i svim zainteresiranim posjetiteljima štanda prezentiran jeEdukacijski centar za održivi razvoj otoka i priobalja i njegovi programi kroz osobni kontakt s voditeljicom centra. Na taj način Argonauta je dala svoj doprinos prezentaciji općine Murter-Kornati kao destinacije koja se brine da se njena prirodna baština kroz edukaciju i podizanje svijesti posjetitelja, turista, nautičara i najmlađih očuva za buduće generacije.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island