Održana akcija “More je život III”.

Piše: Ivona Jadrić — 25. travnja, 2009.

U organizaciji Ekološke udruge Argonauta, Turističke zajednice Općine Murter-Kornati i Komunalnog poduzeća Murtela, u subotu, 25. travnja 2009. održala se akcija „Cvijeće za smeće“. Mještani su u zamjenu za stari papir dobivali sadnice cvijeća koje su dijelili djelatnici  spomenutih organizacija. Djeca OŠ Murterski škoji ukupno su sakupili 6.350 kilograma starog papira. Od toga:

1. razred –   310 kg

  1. 2. razred –   170 kg
  2. 3. razred – 1840 kg
  3. 4. razred – 1620 kg
  4. 5. razred – 1050 kg
  5. 6. razred – 1310 kg
  6. Dječji vrtić Betina – 50 kg

U rujnu 2009. povodom Europskog tjedna kretanja organizirati će se ponovno sakupljanje starog papira, te će se sakupljena količina papira pridodati sakupljenoj količini sa akcije održane u subotu. Razrede koji sakupe najveću količinu starog papira očekuju vrijedne nagrade. Istog dana, na poziv Marine Hramina iz Murtera, održala se akcija čišćenja podmorja na otoku Ravni Žakan, na području Murterske lučice i  Marine Hramina. U akciji je sudjelovalo 20 ronioca iz Splita.  S obzirom na redovite akcije čišćenja ali i jačanje svijesti lokalnog stanovništva i posjetitelja, sakupljene količine otpada znatno su manje od onih izvađenih tijekom ranijih akcija. Ova činjenica potvrđuje nastavak ove i sličnih akcija koje doprinose čišćem morskom okolišu.

Akcije su se održale u sklopu projekta „More je život III“, kojeg financira Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva uz podršku Marine Hramina iz Murtera, a održane su povodom Dana planeta zemlje.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka