Održana edukativna radionica za mlade na temu civilnog društva.

Datum objave: 17. listopada, 2009.

U subotu 17.10.2009. u Edukacijskom centru za održivi razvoj otoka i priobalja u Murteru održana je prva u nizu edukativnih radionica iz projekta “Afirmacija mladih u lokalnoj zajednici – otok Murter”.

Radionica je započela kratkim osvrtom na rad udruge Argonauta i prezentacijom ovog projekta kroz njegove glavne komponente, ciljeve i očekivane rezultate.
Nadalje je voditelj radionice, profesor psihologije g. Slobodan Škopelja (predsjednik splitske udruge Mi) na pristupačan i zanimljiv način objasnio mladima pojam civilnog društva, podupirući svoje predavanje mnogobrojnim primjerima iz prakse.
G. Škopelja spremno je odgovarao na mnogobrojna pitanja mladih o mogućnostima koje se za njih pružaju uključivanjem u civilni sektor društva na lokalnoj razini.

U radionici je sudjelovalo 11 mladih iz sva četiri mjesta na otoku Murteru (2-Murter,5-Tisno,3-Betina,1-Jezera) u dobi od 13 do 20 godina, od čega 4 cure i 7 dečkiju. Nekoliko mladih ispričalo se zbog drugih obaveza ali će se pridružiti projektu već na sljedećoj radionici koja je planirana početkom prosinca. Sljedeća radionica biti će na temu definiranja potreba mladih u lokalnoj zajednici i utvrđivanju prioriteta među njima.

Voditeljica projekta Ivona Pribilović te sudionici radionice Lucija Skračić iz Murtera i Andrija Raste iz Jezera dali su po završetku radionice kratke intervjue za dokumentarac o civilnom aktivizmu koji će biti prikazan na mreži regionalnih televizija.

Više o projektu pročitajte klikom na link: Mladi – otok Murter

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u realizaciji ove radionice i mladim sudionicima na odazivu – veselimo se budućoj suradnji kroz projekt!

Klikom na link “Opširnije” pogledajte fotografije sa radionice:

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island