Građanska inicijativa: Murterski vrt.

Datum objave: 14. studenoga, 2009.

Započela građanska inicijativa uređenja Murterskog vrta

Udruga Argonauta pokrenula je građansku inicijativu uređenja mediteranskog vrta u mjestu Murteru. Na natječaju Zaklade Kajo Dadić u sklopu programa Naš doprinos zajednici Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva udruga Argonauta dobila je sredstva za pokretanje ove građanske inicijative u sklopu koje će nastati mediteranski vrt sa autohtonim biljkama a  promovirat će se sadnja autohtonih biljaka, štednja vode te društveni volonterizam i akitvizam u lokalnoj zajednici a posebno među najmlađima.
Općina Murter-Kornati ustupila je u tu svrhu parcelu u centru mjesta Murter (kod marketa Tommy) a komunalno poduzeće Murtela angažirano je oko pripremnih radova.
Inicijativi su se odazvali mnogi lokalni poduzetnici dajući svoj doprinos u kupnji sadnica za budući vrt. Njihova imena bit će uskoro objavljena na našoj stranici a također će biti istaknuti na tabeli koja će biti postavljena u vrtu kao sponzori.
Na dan volonterske akcije u subotu  14.11.2009. svi mještani i djeca viših razreda osnovne škole Murterski škoji pozvani su da nam pomognu u završnoj fazi sadnje i finog uređenja vrta.O točnom satu početka, trajanju i ostalim detaljima obavjestit ćemo javnost putem plakata, radija i web stranice.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island