Akcija Argonautine eko-sekcije – Mali murterski “arheolozi” oživljavaju Colentum.

Datum objave: 5. travnja, 2010.

U četvrtak, 7.travnja 2010. godine u 16h eko-sekcija udruge Argonauta pod vodstvom g. Darija Jurage sudjelovat će u prvim radovima na oživljavanju arheološkog lokaliteta Colentum u Murteru/Betini.  Udruga Argonauta pokrenula je inicijativu bolje turističke valorizacije ovog vrijednog i za turiste vjerujemo zanimljivog lokaliteta. Čišćenje lokaliteta od raslinja je prvi korak u kojem će nam pomoći vrijedne ruke  dečkiju iz eko-sekcije. Prfoesorica povijesti i arheologinja Snježana Fernežir, Voditeljica programa zaštite kulturne baštine u Argonauti, vodit će radove čišćenja prije kojih će mladim aktivistima reći nešto više o arheologiji općenito, radu arheologa i konkretno o povijesnim činjenicama vezanim za Colentum. Eko-sekcija će također ovu akciju snimati u sklopu radionice izrade kratkog videa/dokumentarca (Projekt “Afirmacija mladih u lokalnoj zajednici – otok Murter” ).
Općina Murter-Kornati, TZ Murter-Kornati i Komunalno poduzeće Murtela podržavaju ovu inicijativu te će se nakon ovoga pristupiti uređenju šetnice do vidljivih ostataka Colentuma i obilježavanja istih info-edu tablama koje će na hrvatskom i engleskom jeziku ispričati osnovne činjenice o ovom lokalietu. Krajnji cilj ove inicijative je nastavak arheoloških istraživanja na Colentumu i pretvaranja lokaliteta u arheološki park.

Ovim putem pozivamo sve koji žele pomoći i svojim radom pridonijeti ostvarenju ove inicijative da nam se pridruže u četvrtak! Osiguravamo rukavice, alat i osvježavajuće napitke!

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island