Kornati – Škola u prirodi IV.

Datum objave: 5. lipnja, 2010.

Škole iz zaleđa županije uče o Kornatima

U sklopu projekta Kornati – Škola u prirodi IV koji se već četvrtu godinu za redom provodi  udruga Argonauta uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Općine Murter-Kornati i JU NP Kornati, održana su dva edukacijska izleta na Kornatsko otočje. Prvi se održao 29. svibnja 2010. i na njemu je sudjelovalo 76 učenika i učitelja/nastavnika iz OŠ Unešić i SŠ Lovre Montija iz Knina.
Učenici su imali priliku naučiti na terenu o biološkoj raznolikosti Kornatskog otočja te temama vezanim uz geomorfologiju i zaštitu prirode te metodologiju istraživanja života u podmorju. Učenici su također imali priliku čuti zanimljivosti  o kulturno-povijesnim vrijednostima ovog otočja. Stručni suradnik biolog g. Zaltko Ružanović iz JU NP Kornati odgovarao je na pitanja učenika i profesora o važnosti zaštite prirode unutar i van granica NP Kornati.
Učenici su također imali priliku okupati se na otoku Levrnaci gdje je brod pristao za ručak. Drugi izlet u kojem su sudjelovali učenici OŠ Vrpolje i OŠ Kistanje, njih ukupno 59 održao se 5. lipnja. Učenicima iz OŠ Kistanje ovo je bio nagradni izlet za odličan uspjeh u školi. Željeli bismo naglasiti da je ove godine u sklopu projekta Kornate po prvi put vidjelo 125 učenika. Sudionici su bili vrlo zadovoljni viđenim i naučenim te su izrazili punu podršku za nastavka suradnje na ovom projektu i idućih godina.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island