Argonauta na Adriatic Boat Showu u Šibeniku.

Datum objave: 20. rujna, 2010.

U Šibeniku u Mandalina marini je od 16.-19. rujna 2010. održan 3. međunarodni nautički sajam “Adriatic Boat Show“. Ove godine na ABS-u se predstavilo 175 izlagača, sa 150 novih i rabljenih plovila od čega je 100 plovila biti izloženo u moru, a 50 na kopnu u otvorenim i zatvorenim izložbenim prostorima na kopnu.

Nova motorna plovila i jedrilice, nautička oprema, brodski i vanbrodski motori, te oprema za sport i ribolov bili su dio izložbenih sadržaja koje je ove godine sajam nudio. Među izlagačima svoj rad i proizvode predstavila je i naša udruga – Argonauta.

Novitet ovogodišnjeg ABS-a bio je Nautički forum koji je okupio predstavnike ministarstava, nautičkih udruga i struke s ciljem da se zajedničkim naporima dođe do konkretnih rješenja gorućih pitanja vezanim uz gospodarsku krizu, a time i ugroženu vitalnost nautičkog sektora koji je do 2008. godine bio jedna od najpropulzivnijih gospodarskih grana.

Iako je ovogodišnji ABS održan u sjeni gospodarske krize, štand naše udruge bio je podsjetnik na sveprisutnu ekološku krizu i nužnost održivog razvoja nautičkog turizma. Na štandu Argonaute tako su se mnogi i veliki i oni maleni nautičari i posjetitelji mogli upoznati s pustolovinama kornjače Leonarda, ribice Bepa i šišmiša Vanje – likovima iz edukativnih slikovnica i kroz njihove priče upoznati o važnosti očuvanja predivnog kraja u kojem živimo.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island