Što se to događa na Otoku otoka?.

Datum objave: 1. prosinca, 2010.

Info brošura o organizacijama civilnog društva otoka Murtera pod nazivom “Što se to događa na Otoku otoka?” namjenjena je prvenstveno mladima kao mjesto na kojem se mogu informirati o većini relavantnih, organiziranih oblika aktivnosti na otoku Murteru.

Na otoku Murteru djeluje preko pedeset organizacija civilnog društva (OCD-ova) od kojih je većina predstavljena u ovoj brošuri i to po kategorijama: kultura, sport, rekreacija i održivi razvoj. Pod OCD se podrazumijavaju klubovi, kulturnoumjetnička društva, športska društva, udruge, klape, zborovi itd.

Otok Murter vrvi od kulturno-povijesnog i prirodnog bogatstva. Upravljanje tim ogromnim potencijalom pravi je izazov.  Mnogi OCD-ovi su, uz jedinice lokalne samouprave, prepoznali taj potencijal i preuzeli svoj dio odgovornosti, a jedan od ciljeva ove brošure svakako jest animirati mlade da sami prihvate taj izazov. Udruženi pojedinci lakše ostvaruju ciljeve od samog pojedinca. Udruživanjem onih koji su već udruženi, ciljevi se postižu još i lakše. Na tragu toga, brošura može biti koristan alat pri umrežavanju OCD-ova otoka Murtera radi postizanja budućih zajedničkih ciljeva.

Brošura „Što se to događa na Otoku otoka“ nastala je kao jedna od aktivnosti projekta „Afirmacija mladih u lokalnoj zajednici – Otok Murter“ kojeg je financirao Ured Svjetske banke u Zagrebu, a provela udruga Argonauta. Brošura će od idućeg tjedna biti dostupna u prostoru Edukacijskog centru za održivi razvoj otoka i priobalja (Pijaca Društva seoske izobraženosti bb).

Download pdf izdanja brošure

Facebook stranica “Što se to događa na Otoku otoka?

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island