Outdoor managament training.

Piše: Sanja Tabori — 13. ožujka, 2011.
Predstavnice Argonaute na međunarodnom seminaru u Češkoj

Od 5.-12. ožujka 2011. u češkom planinskom mjestašcu Loučna nad Desno (Jeseniky Mountains), smještenom na 1100 metara nadmorske visine, održan je seminar “Outdoor managament training”. Seminar je bio namjenjen mladima koji su aktivni u civilnom sektoru – posebno u udrugama mladih i za mlade s ciljem razvijanja kompetencija u vođenju, i svima koji su zainteresirani za osobni razvoju u vođenju ljudi.

Program na otvorenom uključivao je metode vođenja, teambuilding, identifikacije uloga u timu, povećanje efikasnosti komuniciranja unutar tima i između timova, razvoj konstruktivnog kriticizma i uspješno upravljanje konfliktom, aktivna relaksacija u ne-tradicionalnom obliku – moderne tehnike stres-menađmenta, razvoj vještina za konstruktivni prijenos povratnih informacija sebi i drugima.

Na seminaru su sudjelovali predstavnici deset europskih zemalja: Nizozemska, Portugal, Češka, Slovačka, Hrvatska, Rumunjska, Bugarska, Italija, Grčka i Poljska – ukupno 30 osoba. Hrvatsku su predstavljali predstavnici udruge Help iz Splita (Luka Ritterman, Ivor Madrešić) i Argonaute iz Murtera (Ivona Pribilović, Bruna Petani).

Predstavnice udruge Argonauta uspostavile su nekoliko vrlo vrijednih kontakata s predstavnicima civilnih organizacija iz drgih europskih zemalja te razradile sa svojim timovima nekoliko projektnih ideja za koje vjeruju da će se ostvariti u novim međunarodnim projektima za mlade.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka