Premijera igrokaza „Bebo i kantica“.

Piše: Sanja Tabori — 21. ožujka, 2011.

Povodom Svjetskog dana lutkarstva u ponedjeljak 21. ožujka 2011. od 10 do 11 sati u Gradskoj knjižnici Šibenik nekoliko vrtića s područja grada Šibenika predstavili su svoje lutkarske igrokaze. Prvi igrokaz pod nazivom „Bepo i kantica“ izveli su mališani šibenskog vrtića „Osmijeh“.

To je ujedno i premijerna izvedba igrokaza koji je lutkarska interpretacija Argonautine istoimene slikovnice. Dirljiva dječja interpretacija priče o ribici Bebo i kantici odbačenoj u more, namamila je osmjehe na lica svih prisutnih ali ih i poučila kako se otpad treba bacati tamo gdje mu je mjesto, a ne u naše predivno plavo more. Od ravnateljice vrtića Osmijeh, gđe Katje Ercegović doznali smo kako je ovo tek premijera te kako imaju još puno planova s ovim igrokazom, a neki od njih su vezani za šibenski Međunarodni dječji festival.

Djeci iz šibenskog vrtića „Osmijeh“ ovo nije prva dramska interpretacija Argonautinih slikovnica – do sada već su uspješno interpretirali i slikovnicu „Priča o Leonardu“, priču o malenoj glavatoj želvi, na zadovoljstvo mnogih svojih vršnjaka iz županije.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka