Izložba ‘Tajne Jadrana’ u Edukacijskom centru.

Piše: Sanja Tabori — 7. srpnja, 2011.

U četvrtak 7. srpnja 2011. u 20:30h u prostorima Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja (Udruga Argonauta) u Murteru otvorena je izložba ‘Tajne Jadrana’. Izložbu koja se sastoji od dermoplastičnih preparata riba i morskih kornjača, rakova, spužvi, bodljikaša, većinom vrlo rijetkih i zanimljivih jadranskih vrsta, ustupio je i postavio Prirodoslovni muzej u Splitu.

Izložbu su u četvrtak uz nekoliko prigodnih riječi otvorili upravo ravnatelj Prorodoslovnog muzeja u Splitu, Nediljko Ževrnja i predsjednica murterske udruge Argonauta, Martina Markov Podvinski. Uslijedio je skromni domjenak i razgledavanje.

 

Posebno su zanimljivi izlošci: ribe listovi i bucnji, zatim, morski psi, jastozi, hlapovi i drugi rakovi, raže i zvjezdače te spužve nesvakidašnjih oblika. Na izložbi izložene su i dvije ogromne morske kornjače – glavate želve. Izložbu  prati i projekcija dokumentarca o kornatskom podmorju.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje svakog dana od 19:00 do 23:00 od 7. srpnja do kraja kolovoza, a u rujnu uz prethodnu najavu. Iako je izložba otvorena tek nekoliko dana, već je oduševila mnoge stanovnike otoka Murtera ali i dragocjene goste.

Ulaznica je simboličnih 10kn.

Facebook galerija fotografija

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka