Izložba ‘Tajne Jadrana’ u Edukacijskom centru.

Datum objave: 7. srpnja, 2011.

U četvrtak 7. srpnja 2011. u 20:30h u prostorima Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja (Udruga Argonauta) u Murteru otvorena je izložba ‘Tajne Jadrana’. Izložbu koja se sastoji od dermoplastičnih preparata riba i morskih kornjača, rakova, spužvi, bodljikaša, većinom vrlo rijetkih i zanimljivih jadranskih vrsta, ustupio je i postavio Prirodoslovni muzej u Splitu.

Izložbu su u četvrtak uz nekoliko prigodnih riječi otvorili upravo ravnatelj Prorodoslovnog muzeja u Splitu, Nediljko Ževrnja i predsjednica murterske udruge Argonauta, Martina Markov Podvinski. Uslijedio je skromni domjenak i razgledavanje.

 

Posebno su zanimljivi izlošci: ribe listovi i bucnji, zatim, morski psi, jastozi, hlapovi i drugi rakovi, raže i zvjezdače te spužve nesvakidašnjih oblika. Na izložbi izložene su i dvije ogromne morske kornjače – glavate želve. Izložbu  prati i projekcija dokumentarca o kornatskom podmorju.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje svakog dana od 19:00 do 23:00 od 7. srpnja do kraja kolovoza, a u rujnu uz prethodnu najavu. Iako je izložba otvorena tek nekoliko dana, već je oduševila mnoge stanovnike otoka Murtera ali i dragocjene goste.

Ulaznica je simboličnih 10kn.

Facebook galerija fotografija

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island