Uspješno održana razmjena mladih “Recycle me”.

Piše: Sanja Kovačev — 12. prosinca, 2011.

Udruga Argonauta iz Murtera kao partnerska organizacija sudjelovala je na još jednoj međunarodnoj razmjeni mladih pod nazivom “Recycle me” (“Recikliraj me”) koja se održala opet u Makedoniji, ovog puta u gradu Strumica u razdoblju od 02. -11. prosinca 2011.

Mladi volonteri Argonaute  iz Murtera, Jezera i Splita zajedno s trideset petoro mladih iz Makedonije, Srbije, Rumunjske, Bugarske, Portugala, Italije, Bosne i Hercegovine devet je dana sudjelovalo na radionicama na temu recikliranja.

Ciljevi ove Razmjene bili su podizanje svijesti i važnosti problema otpada s kojima se susrećemo te njegovog zbrinjavanja – recikliranja, smanjivanja te ponovne upotrebe kao i razmjene iskustava i prakse u zemljama sudionicama. I na ovoj razmjeni su se koristile metode poput teambuilding igara, simulacijskih vježbi, vježbi igranja uloga, natjecanja, prezentacija, otvorenih rasprava, kreativne radionice i dr.

Sudionici Razmjene posjetili su dva slapa i monastera u blizini Strumice. Mladi su također radili na stvaranju likovne izložbe te uvježbavanju pjesme „Reduce, Reuse, Recycle“  u svrhu prezentacije projekta što je prezentirano na strumičkom glavnom  trgu zadnjeg dana Razmjene.

Sudionici su bili vrlo zadovoljni, usvojili su mnoga korisna znanja o metodama poboljšavanja trenutne kao i buduće ekolološke situacije, razvijali su nove ideje, sudjelovali u stvaranju rješenja, a što je najvažnije počeli su više cijeniti prirodne resurse i važnost zbrinjavanja otpada. Također su imali priliku upoznati se te uspostaviti buduću suradnju kao i sklopiti nova prijateljstva.

Organizacija-domaćin odnosno organizator ove Razmjene jest Dance sport club KREATOR DENS iz Makedonije, a projekt je održan u sklopu programa EU ‘Mladi na djelu’.

Facebook galerija fotografija

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka