Uspješno održana razmjena mladih “Recycle me”.

Piše: Sanja Tabori — 12. prosinca, 2011.

Udruga Argonauta iz Murtera kao partnerska organizacija sudjelovala je na još jednoj međunarodnoj razmjeni mladih pod nazivom “Recycle me” (“Recikliraj me”) koja se održala opet u Makedoniji, ovog puta u gradu Strumica u razdoblju od 02. -11. prosinca 2011.

Mladi volonteri Argonaute  iz Murtera, Jezera i Splita zajedno s trideset petoro mladih iz Makedonije, Srbije, Rumunjske, Bugarske, Portugala, Italije, Bosne i Hercegovine devet je dana sudjelovalo na radionicama na temu recikliranja.

Ciljevi ove Razmjene bili su podizanje svijesti i važnosti problema otpada s kojima se susrećemo te njegovog zbrinjavanja – recikliranja, smanjivanja te ponovne upotrebe kao i razmjene iskustava i prakse u zemljama sudionicama. I na ovoj razmjeni su se koristile metode poput teambuilding igara, simulacijskih vježbi, vježbi igranja uloga, natjecanja, prezentacija, otvorenih rasprava, kreativne radionice i dr.

Sudionici Razmjene posjetili su dva slapa i monastera u blizini Strumice. Mladi su također radili na stvaranju likovne izložbe te uvježbavanju pjesme „Reduce, Reuse, Recycle“  u svrhu prezentacije projekta što je prezentirano na strumičkom glavnom  trgu zadnjeg dana Razmjene.

Sudionici su bili vrlo zadovoljni, usvojili su mnoga korisna znanja o metodama poboljšavanja trenutne kao i buduće ekolološke situacije, razvijali su nove ideje, sudjelovali u stvaranju rješenja, a što je najvažnije počeli su više cijeniti prirodne resurse i važnost zbrinjavanja otpada. Također su imali priliku upoznati se te uspostaviti buduću suradnju kao i sklopiti nova prijateljstva.

Organizacija-domaćin odnosno organizator ove Razmjene jest Dance sport club KREATOR DENS iz Makedonije, a projekt je održan u sklopu programa EU ‘Mladi na djelu’.

Facebook galerija fotografija

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka