Uspješno održana razmjena mladih “Earth calling for help”.

Piše: Sanja Tabori — 22. prosinca, 2011.

Udruga Argonauta iz Murtera kao partnerska organizacija sudjelovala je na Međunarodnoj razmjeni mladih “Earth calling for help” (“Zemlja zove u pomoć”) koja se održala u Makedoniji u gradu Struga u hotelu Biser razdoblju od 11. -20. studenog 2011.

Petoro mladih Argonauta  iz Murtera, Šibenika i Splita (Maja Barešić, Bruna Petani, Karla Alujević, Mihovil Bašić i Bruno Mudronja) s trideset petoro mladih iz Makedonije, Srbije, Rumunjske, Bugarske, Portugala, Italije, Bosne i Hercegovine devet je dana sudjelovalo na radionicama i seminarima razmišljajući o važnosti prirodnih resursa i ekoloških problema današnjice.

Ciljevi ove Razmjene bili su podizanje svijesti o problemima okoliša s kojima se susrećemo te razvijanje ideja o novim projektima. I na ovoj razmjeni su se koristile metode poput teambuilding igara, simulacijskih vježbi, vježbi igranja uloga, natjecanja, prezentacija, otvorenih rasprava, kreativne radionice i dr.

Sudionici Razmjene posjetili su gradove Ohrid i Strugu te njihove glavne znamenitosti kao i Stanicu za pročišćavanje vode koja se nalazi u Strugi gdje je sudionicima detaljno objašnjen postupak pročišćavanja vode od one četvrte kategorije do vode druge kategorije. Mladi su također radili na stvaranju likovne izložbe te plesne izvedbe u svrhu prezentacije projekta. Radovi će biti izloženi u Centru za kulturu Kumanovo.

Sudionici su bili vrlo zadovoljni, usvojili su mnoga korisna znanja o metodama poboljšavanja trenutne kao i buduće ekološke situacije, razvijali su nove ideje, sudjelovali u stvaranju rješenja, a što je najvažnije počeli su više cijeniti prirodne resurse. Također su imali priliku upoznati se te uspostaviti buduću suradnju.

Organizacija-domaćin odnosno organizator ove Razmjene jest Dance sport club KREATOR DENS iz Makedonije, a projekt je održan u sklopu programa EU ‘Mladi na djelu’.

Facebook galerija fotografija

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka