Uspješno provedena 6. škola u prirodi – Kornati.

Datum objave: 19. svibnja, 2012.

Edukacijski projekt upoznavanja Kornatskog otočja, pod nazivom Kornati-škola u prirodi ove godine održao se po šesti puta. Ovaj hvale vrijedan projekt organizirala je udruga Argonauta po pokroviteljstvom Ministarstva znanosti obrazovanja i športa i uz potporu Općine Murter-Kornati i JU NP Kornati. Tijekom dva vikenda NP Kornati posjetile su tri osnovne škole te jedna srednja škola.

Na prvom edukacijskom vikendu 19. svibnja sudjelovale su Osnovne škole iz Čiste Velike i iz Šibenika – Petra Krešimira IV, dok su na drugom – održanom 26. svibnja sudjelovale Osnovna škola Dr. Franje Tuđmana iz Knina i Srednja Industrijsko-obrtnička škola  iz Šibenika. I ove godine pratilo nas je sunčano vrijeme koje su sudionici iskoristili za kupanje u predivnoj uvali Lojena na otoku Levrnaka.

Uz sudjelovanje ukupno 120 učenika prošlo se kroz najzanimljivije teme i povijesne činjenice Kornata. Kroz interaktivan pristup učenicima su predočene prirodna baština (geologija, geografija, biologija, meteorologija) i kulturna baština nacionalnog parka.

Facebook galeriju fotografija možete pogledati na sljedećem linku: Kornati – Škola u prirodi 6

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island