Akcija prikupljanja starog papira – Cvijeće za smeće – Murter 2012..

Datum objave: 26. svibnja, 2012.

U subotu 26. svibnja 2012. prijepodne na novoj rivi u Murteru uspješno je održana tradicionalna akcija prikupljanja starog papira u organizaciji udruge Argonauta i OŠ “Murterski škoji”, a uz potporu TZO Murter-Kornati, Komunalnog poduzeća Murtela i Jolly JBS doo.

Cilj ove akcije jest kontinuirano raditi na jačanju svijesti lokalne zajednice o odgovornom ponašanju spram okoliša.

Kao i prijašnjih godina djeca OŠ „Murterski škoji“ su se natjecala tko će skupiti više starog papira. Ove godine pobijedio je 5.razred u kategoriji viših razreda i 3. razred u kategoriji nižih razreda. Pobjednike očekuje nagradni izlet kojeg će omogućiti tvrtka Jolly JBS doo otkupom starog papir te ostali sponzori iz lokalne zajednice.

Osim učenika osnovne škole u akciji su sudjelovali i ostali mještani Murtera kojima su u zamjenu za stari papir dijeljene sadnice cvijeća. Ove godine sakupljeno je oko 5 tona starog papira, a podijeljeno 1000 sadnica cvijeća. Nakon proglašenja pobjednika, djeca i volonteri su od skupljenog starog papira oblikovali veliki cvijet, kojeg su iz ptičje perspektive (iz dizalice) fotografirale Maja Barešić (Argonautina zaposlenica) i Beatriz Valenzuela Garcia (Argonautina EVS volonterka). Marljivi učenici svojim prisustvom u podnožju ‘cvijeta’ oblikovali su travu. Kao integralni dio fotografije/slike svima su poručili s „više od tisuću riječi“ kako svatko uz malo volje i truda može doprinijeti velikom cilju očuvanja okoliša.

Više slika možete pogledati na sljedećem linku: “Cvijeće za smeće”

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island