Stižu nam novi EVS volonteri!.

Piše: Sanja Tabori — 1. rujna, 2012.

Našoj udruzi odobren i EU projekt “More je život II”. To nastavak je uspješnog EVS projekta ‘More je život’. Provodit će se u Edukacijskom centru za održivi razvoj otoka i priobalja u Murteru. Glavna tema projekta je zaštita prirode i okoliša, posebice bioraznolikosti i eko-sustava Kornatskog otočja (Jadranskog mora). Cilj projekta jest nastaviti podizati svijest lokalne zajednice i šire javnosti o važnosti očuvanja, za našu regiju najvažnijeg resursa – mora.

To se namjerava postići  uz pomoć Europske volonterske službe u sklopu koje će dvoje volontera (1 iz Bugarske, 1 iz Španjolske) 12 mjeseci volontirati i živjeti na otoku Murteru. Novi volonteri svoju službu započeti će u studenom 2012. godine.

Oni će sudjelovati u prezentacijama u Eduakcijskom centru za održivi razvoj otoka i priobalja, raznim radionicama za djecu, kampanjama za podizanje svijesti te u školama u prirodi. Kroz projekt volonteri će napredovati u osobnom razvoju, a organizacije partneri (pošiljatelji i domaćin) uspostavit će čvrste veze u civilnom sektoru među navedenim europskim zemljama.

Lokalna zajednica otoka Murtera biti će informirana i educirana o YiA programu (EVS-u) i jače uključena u rad civilnog društva (Argonaute). Volonteri će sudjelovati u svim aktivnostima udruge Argonauta i Edukacijskog centra za održivi razvoj obale i otoka te će svojim volontiranjem obogatiti njegove sadržaje i vrijednost. Volonteri će metodama neformalnog učenja produbiti svoje životno  iskustvo u novoj kulturi (Hrvatskoj) drugačijoj od one iz koje dolaze.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka