Stižu nam novi EVS volonteri!.

Datum objave: 1. rujna, 2012.

Našoj udruzi odobren i EU projekt “More je život II”. To nastavak je uspješnog EVS projekta ‘More je život’. Provodit će se u Edukacijskom centru za održivi razvoj otoka i priobalja u Murteru. Glavna tema projekta je zaštita prirode i okoliša, posebice bioraznolikosti i eko-sustava Kornatskog otočja (Jadranskog mora). Cilj projekta jest nastaviti podizati svijest lokalne zajednice i šire javnosti o važnosti očuvanja, za našu regiju najvažnijeg resursa – mora.

To se namjerava postići  uz pomoć Europske volonterske službe u sklopu koje će dvoje volontera (1 iz Bugarske, 1 iz Španjolske) 12 mjeseci volontirati i živjeti na otoku Murteru. Novi volonteri svoju službu započeti će u studenom 2012. godine.

Oni će sudjelovati u prezentacijama u Eduakcijskom centru za održivi razvoj otoka i priobalja, raznim radionicama za djecu, kampanjama za podizanje svijesti te u školama u prirodi. Kroz projekt volonteri će napredovati u osobnom razvoju, a organizacije partneri (pošiljatelji i domaćin) uspostavit će čvrste veze u civilnom sektoru među navedenim europskim zemljama.

Lokalna zajednica otoka Murtera biti će informirana i educirana o YiA programu (EVS-u) i jače uključena u rad civilnog društva (Argonaute). Volonteri će sudjelovati u svim aktivnostima udruge Argonauta i Edukacijskog centra za održivi razvoj obale i otoka te će svojim volontiranjem obogatiti njegove sadržaje i vrijednost. Volonteri će metodama neformalnog učenja produbiti svoje životno  iskustvo u novoj kulturi (Hrvatskoj) drugačijoj od one iz koje dolaze.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island