Predstavljena INFO TOČKA ZA MLADE.

Datum objave: 22. studenoga, 2012.

Udruga Argonauta predstavila je 12. studenog 2012. od 10 do 11 sati u predvorju OŠ „Murterski škoji“ INFO TOČKU ZA MLADE. U predvorju Škole postavljena je privremena INFO TOČKA s vijestima relevantnim za mlade po uzoru na aktivnu INFO TOČKU koja već nekoliko mjeseci funkcionira u prostoru Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja Udruge Argonauta.

Učenicima su tom prilikom izloženi promotivni materijali, brošure i letci vezani uz mlade.

Predstavnici Argonaute u srijedu 7. studenog 2012. na satu razredne nastave također su učenicima viših razreda predstavili koncept INFO TOČKE. Učenici su imali priliku pogledati filmove napravljene u sklopu projekta „Empowerment toward equal opportunities“ te „Spasimo vodu – Spasimo našu budućnost“ iz programa EU Mladi na djelu.

U sklopu projekta „Empowerment toward equal opportunities“ kojeg provodi Info zona iz Splita u partnerstvu s udrugom Cinaz iz Zadra, Argonautom iz Murtera i udrugom Zvono iz Belišća, a koji je dio većeg europskog projekta „Grassroots Europe-for local wellbeing“ kojeg financira Open Society Institute iz Budimpešte, sudjeluje 15 udruga s područja Slavonije i Dalmacije koje se žele baviti kvalitetnim informiranjem mladih.

Cilj projekta je uvođenje i osnaživanje organizacija mladih/za mlade u proces organiziranog informiranja i savjetovanja mladih. Udruga Argonauta putem INFO TOČKE ZA MLADE želi omogućiti mladima Murtera da budu informirani o mogućnostima vezanim za njihovo obrazovanje, cjeloživotno učenje, stipendije, putovanja, zaposlenja, volontiranja i sl. Kao takve INFO TOČKE zamišljene su kao mjesto širenja svih važnih informacija za mlade.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island