Predstavljena INFO TOČKA ZA MLADE.

Piše: Ivana Marin — 22. studenoga, 2012.

Udruga Argonauta predstavila je 12. studenog 2012. od 10 do 11 sati u predvorju OŠ „Murterski škoji“ INFO TOČKU ZA MLADE. U predvorju Škole postavljena je privremena INFO TOČKA s vijestima relevantnim za mlade po uzoru na aktivnu INFO TOČKU koja već nekoliko mjeseci funkcionira u prostoru Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja Udruge Argonauta.

Učenicima su tom prilikom izloženi promotivni materijali, brošure i letci vezani uz mlade.

Predstavnici Argonaute u srijedu 7. studenog 2012. na satu razredne nastave također su učenicima viših razreda predstavili koncept INFO TOČKE. Učenici su imali priliku pogledati filmove napravljene u sklopu projekta „Empowerment toward equal opportunities“ te „Spasimo vodu – Spasimo našu budućnost“ iz programa EU Mladi na djelu.

U sklopu projekta „Empowerment toward equal opportunities“ kojeg provodi Info zona iz Splita u partnerstvu s udrugom Cinaz iz Zadra, Argonautom iz Murtera i udrugom Zvono iz Belišća, a koji je dio većeg europskog projekta „Grassroots Europe-for local wellbeing“ kojeg financira Open Society Institute iz Budimpešte, sudjeluje 15 udruga s područja Slavonije i Dalmacije koje se žele baviti kvalitetnim informiranjem mladih.

Cilj projekta je uvođenje i osnaživanje organizacija mladih/za mlade u proces organiziranog informiranja i savjetovanja mladih. Udruga Argonauta putem INFO TOČKE ZA MLADE želi omogućiti mladima Murtera da budu informirani o mogućnostima vezanim za njihovo obrazovanje, cjeloživotno učenje, stipendije, putovanja, zaposlenja, volontiranja i sl. Kao takve INFO TOČKE zamišljene su kao mjesto širenja svih važnih informacija za mlade.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka