Promocija hrvatske kuhinje u Poljskoj.

Piše: Ivana Marin — 1. veljače, 2013.

Udruga Argonauta iz Murtera kao partnerska organizacija sudjelovala je međunarodnoj inicijativi mladih pod nazivom ‘Taste of Europe’ koja se održala u Poljskoj, u malenom gradiću Swinoujscie u razdoblju od 10.-17. veljače 2013.

Petoro mladih Murterina sa svojim prijateljima iz Vivodine, Splita i Slavonskog Broda te Poljske i Malte sedam dana je sudjelovalo na različitim radionicama s ciljem promocije tradicionalne kuhinje Poljske, Hrvatske i Malte, promocije zdrave prehrane, povećanje međusobnog razumijevanja i solidarnosti među mladima iz različitih država.

Uz razna predavanja na temu „Okusa Europe“ i otvorene konstruktivne rasprave, i na ovoj međunarodnoj inicijativi mladih korištene su razne metode neformalnog učenja poput teambuilding igara, interaktivnih promotivnih prezentacija o državama polaznika, raznih natjecanja isl. U sklopu inicijative bile su tako organizirane tzv. nacionalne večeri, kratki tečajevi raznih jezika, radionice keramike, natjecanje u crtanju logotipa inicijative. Sudionici ove razmjene, osim što su posjetili Swinoujscie, pomorski grad Szczecin, razgledali su i širi okolicu grada domaćina te sudjelovali na maskenbalu u obližnjem njemačkom gradu Ahlbecku.

Sudionici su bili oduševljeni inicijativom, usvojili su korisna znanja koja su odlučili pokušati implementirati u vlastitim zajednicama. Velika vrijednost ove razmjene je bila uspostava novih kontakata i stvaranje novih budućih zajedničkih projekata.

Nositelj i domaćin projekta jest poljska organizacija “Zachodniopomorska Wojewodzka Komenda OHP” iz grada Szczecina, a razmjena je održana u sklopu programa EU „Mladi na djelu“.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka