Promocija hrvatske kuhinje u Poljskoj.

Datum objave: 1. veljače, 2013.

Udruga Argonauta iz Murtera kao partnerska organizacija sudjelovala je međunarodnoj inicijativi mladih pod nazivom ‘Taste of Europe’ koja se održala u Poljskoj, u malenom gradiću Swinoujscie u razdoblju od 10.-17. veljače 2013.

Petoro mladih Murterina sa svojim prijateljima iz Vivodine, Splita i Slavonskog Broda te Poljske i Malte sedam dana je sudjelovalo na različitim radionicama s ciljem promocije tradicionalne kuhinje Poljske, Hrvatske i Malte, promocije zdrave prehrane, povećanje međusobnog razumijevanja i solidarnosti među mladima iz različitih država.

Uz razna predavanja na temu „Okusa Europe“ i otvorene konstruktivne rasprave, i na ovoj međunarodnoj inicijativi mladih korištene su razne metode neformalnog učenja poput teambuilding igara, interaktivnih promotivnih prezentacija o državama polaznika, raznih natjecanja isl. U sklopu inicijative bile su tako organizirane tzv. nacionalne večeri, kratki tečajevi raznih jezika, radionice keramike, natjecanje u crtanju logotipa inicijative. Sudionici ove razmjene, osim što su posjetili Swinoujscie, pomorski grad Szczecin, razgledali su i širi okolicu grada domaćina te sudjelovali na maskenbalu u obližnjem njemačkom gradu Ahlbecku.

Sudionici su bili oduševljeni inicijativom, usvojili su korisna znanja koja su odlučili pokušati implementirati u vlastitim zajednicama. Velika vrijednost ove razmjene je bila uspostava novih kontakata i stvaranje novih budućih zajedničkih projekata.

Nositelj i domaćin projekta jest poljska organizacija “Zachodniopomorska Wojewodzka Komenda OHP” iz grada Szczecina, a razmjena je održana u sklopu programa EU „Mladi na djelu“.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island