Mladi Hrvati u Makedoniji učili reciklirati.

Datum objave: 10. svibnja, 2013.

U travnju nekolicini zainteresiranih volontera pružila se prilika da preko Udruge Argonaute iz Murtera provedu 10 dana u Makedoniji. Bila je to još jedna razmjena u sklopu Youth in Action programa u kojem je Argonauta sudjelovala kao partner organizator. Na razmjeni je sudjelovalo 42 mladih iz Italije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bugarske i Rumunjske.

Kroz razne teambuilding igre, prezentacije te kratke informativne izlete, mladi su dobili nove informacije na temu „Reduce-Reuse-Recycle“ koje su kasnije predočili u kratki film te brošuru za najmanje.

Ovim putem htjelo se ukazati na važnost recikliranja i svijesti o neprilikama koje otpad sam po sebi nosi. Posljednji dan ove razmjene prezentirale su se novo osmišljene igre, a svojim sudjelovanjem uveliko su pomogla djeca iz osnovne škole u gradu Strumica. Da je razmjena bila uspješna najviše su govorila vesela lica najmlađih koji su sa zanimanjem i osmjehom odigrali sve igre.

„Ovo je prvi puta da sudjelujem na razmjeni ovog tipa. Društvo je koje je sudjelovalo je bilo super. Timskim radom smo uspjeli ostvariti sve što je po programu bilo zamišljeno, pa smo zahvaljujući tome i mi, sudionici, bili sretni. Kroz 10 dana boravka u Makedoniji, upoznao sam razne kulture, njihove običaje te naučio nešto novo o recikliranju što će mi pomoći u daljnjem školovanju. Organizatori su se potrudili pa smo  u slobodno vrijeme posjetili dva obližnja vodopada, te dva manastira. Zahvaljujem se Argonauti što mi je omogućila da sudjelujem, i svima mladima poručujem da ako imaju mogućnosti i vremena da se prijave, jer Youth in Action pruža mnogo.“

Miran Bistričić

Foto galeriju možete pogledati na sljedećem linku: Mladi Hrvati u Makedoniji učili reciklirati 🙂

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island