Udruga Argonauta sudjelovala na radionici Climagine 2.

Piše: Ivona Jadrić — 10. studenoga, 2013.

Prvi sastanak Upravnog vijeća projekta Plan integralnog upravljanja obalnim područjem Šibensko-kninske županije s posebnim osvrtom na utjecaj klimatske varijabilnosti i promjene i druga radionica o perspektivi održivog razvoja obalne zone Šibensko-kninske županije „Climagine“ 2 održala se 7. i 8. studenog 2013. u Gradskoj vijećnici u Šibeniku.

Sastanak i radionica održali su se u okviru projekta „Integracija učinaka klimatske varijabilnosti i promjena u integralno upravljanje obalnim područjima”, kojega financira Svjetski fond za okoliš (GEF), a kojeg provode Šibensko-kninska županija, Plavi Plan iz Nice i Centar za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija (CRA/PPA) iz Splita.

Ovo je prvi od ukupno tri sastanka Upravnog vijeća, na kojem će biti predstavljeni dosadašnji rezultati. Ujedno ovo je bila druga od ukupno tri „Climagine“ radionice u okviru kojih će se, koristeći metodu za strukturirano sudjelovanje dionika u planiranju, zajednički promišljati kako osigurati održivu budućnost naše obale. Prva radionica održana je u travnju ove godine, a treća će se održati u veljači 2014. godine.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk u svom pozdravnom govoru prilikom otvaranja radionice zahvalio je Svjetskom fondu za okoliš, Centru za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija iz Splita i Plavom Planu iz Nice što su prepoznali vrijednost obalnog područja naše županije i sa Šibensko-kninskom županijom aktivno izrađuju prvi Plan integralnog upravljanja obalnim područjem s posebnim osvrtom na utjecaj klimatske varijabilnosti i promjena.

„Izrada Plana integralnog upravljanja obalnim područjem uvelike će pomoći kvalitetnijem prostornom planiranju i održivom razvoju obalne zone. Plan integralnog upravljanja obalnim područjem nije prostorni plan. Možemo reći da je on indikativan plan, plan koji ima za cilj da predlaže rješenja, metode, mjere i instrumente, koji se potom ugrađuju u prostorne planove.“, kazao je župan te istaknuo da je konačni cilj održivi razvoj obalne zone.

Preko pedeset sudionika sastanka i radionice, a među njima pozdravili su i gđa. Nevia Kružić iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode, gđa. Željka Škaričić iz Centra za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija iz Splita i g. Antonie Lafitte iz Plavog Plana.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka