Potpredsjednik Vlade Branko Grčić Argonauti uručio oznaku kvalitete „Hrvatski otočni proizvod”.

Datum objave: 24. studenoga, 2013.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić na svečanosti održanoj u Domu kulture u Korčuli u petak navečer svečano je uručio oznaku kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“ koju su ove godine dobila 43 otočna proizvođača za 75 proizvoda i proizvodnih linija. Udruga Argonauta oznaku je dobila za edukativne slikovnice i dječje puzzle. Ministar Grčić uručio je oznaku izvršnoj direktorici Argonaute Ivoni Jadrić.

Projekt „HOP“ je pokrenut 2007. godine, provodi ga Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a njegov glavni cilj je poticati otočane na samozapošljavanje i stvaranje proizvoda natprosječne kvalitete.

Dosad je oznaku kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“ dobilo 145 otočnih proizvođača (od kojih je 11 ekoproizvođača i 15 proizvođača s oznakom zemljopisnog podrijetla)) za 409 proizvoda i proizvodne linije s 19 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter) i poluotoka Pelješca. Radi se o prehrambenim (vina, rakije, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, džemovi, med), kozmetičkim i odjevnim proizvodima te suvenirima.

Po županijama, ove je godine u Dubrovačko-neretvanskoj oznaku „HOP“ dobilo 6 proizvođača za 11 proizvoda/linija, u Splitsko – dalmatinskoj njih 20 za 38 proizvoda, u Šibensko-kninskoj 3 za 4 proizvoda, u Zadarskoj su 3 dobitnika za 3 proizvoda, te Primorsko-goranskoj županiji njih 11 za 19 proizvoda/linija.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island