Predstavnik Argonaute sudjelovao na tečaju u Ateni.

Datum objave: 1. prosinca, 2013.

Udruga Argonauta je od 14. do 22.11. sudjelovala na tečaju ”Limited resources – Unlimited mind power” održanog na planini Parnitha, pokraj Atene, Grčka. Tečaj je bio organiziran od strane grčke udruge ”Parnithistes” u sklopu Youth in Action programa Europske unije.

Tečaju su prisustvovali sudionici iz Grčke, Turske, Hrvatske, Italije, Švedske, Portugala, Austrije i Španjolske a među njima i Murterin Bruno Mudronja. Na tečaju se raspravljalo o ograničenim prirodnim resursima i izazovima koji oni predstavljaju. Održane su mnoge team building radionice i nacionalne večeri na kojima su polaznici predstavljali svoju zemlju i kulturu. Održana su i stručna predavanja od strane biologa koji su sudionike upoznavali s bogatstvom mediteranske flore i faune.

Također su se tražila rješenja za revitalizaciju NP Parnitha koji je 2007. bio pogođen velikim požarom koji je izazvao katastrofalne posljedice. Polaznici su osmislili program obnove i promocije nacionalnog parka. Također su organizirali izložbu otvorenu za javnost.

Bilo je to nezaboravnih 8 dana tijekom kojih su sklopljena mnoga prijateljstva. Također je promoviran neformalni način učenja koji su sudionici objeručke prihvatili i naučili mnogo o održivom razvoju.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island