Predstavljamo projekt “More je život 3”.

Piše: Ivona Jadrić — 27. prosinca, 2013.

EVS projekt “More je život 3” nastavak je uspješnih EVS projekata ‘More je život’ (2011/12) i ‘More je život 2’.(2012/13) Provodit će se u Edukacijskom centru za održivi razvoj otoka i priobalja u mjestu Murter na istoimenom otoku. Glavna tema projekta je održivi ruralni razvoj i informiranje mladih, a pod-tema je zaštita prirode i okoliša.

Cilj projekta jest nastaviti podizati svijest lokalne zajednice i šire javnosti o važnosti održivog ruralnog razvoja i neiskorištenih lokalnih resursa te proširiti utjecaj organizacije domaćina u radu na informiranju mladih – sve to uz pomoć Europske volonterske službe u sklopu koje će dvije volonterke (1 iz Bugarske, 1 iz Poljske) 12 mjeseci volontirati i živjeti na otoku Murteru.

One će sudjelovati u dnevnom radu Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja, raznim radionicama za djecu, kampanjama za podizanje svijesti, školama u prirodi, vođenju info-točke za mlade, organiziranju aktivnosti za mlade, akcijama čišćenja okoliša, razvoju strateških dokumenata o lokalnom održivom razvoju, korištenju medija za informiranje mladih i promoviranje volonterizma, itd. Vjerujemo da će kroz projekt, volonterke napredovati u osobnom razvoju, a organizacije partneri (pošiljatelji i domaćin) uspostavit će čvrste veze u civilnom sektoru među navedenim europskim zemljama.

Smatramo da će kroz ovaj projekt lokalna zajednica otoka Murtera biti informirana i educirana o Erasmus+ programu i jače uključena u rad civilnog društva (Argonaute). Volonterke će sudjelovati u svim aktivnostima udruge Argonauta i Edukacijskog centra za održivi razvoj obale i otoka te će svojim volontiranjem obogatiti njegove sadržaje i vrijednost. Vjerujemo da će naše volonterke Dominika i Yordanka metodama neformalnog učenja produbiti svoje životno  iskustvo u novoj kulturi (Hrvatskoj) drugačijoj od one iz koje dolaze.

Projekt u sklopu programa Mladi na djelu odobrila je Agencija za mobilnost i programe EU, a provodit će ga udruga Argonauta u razdoblju od 1.1.2014. do 30.1.2015.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka