Predstavljamo projekt “More je život 3”.

Datum objave: 27. prosinca, 2013.

EVS projekt “More je život 3” nastavak je uspješnih EVS projekata ‘More je život’ (2011/12) i ‘More je život 2’.(2012/13) Provodit će se u Edukacijskom centru za održivi razvoj otoka i priobalja u mjestu Murter na istoimenom otoku. Glavna tema projekta je održivi ruralni razvoj i informiranje mladih, a pod-tema je zaštita prirode i okoliša.

Cilj projekta jest nastaviti podizati svijest lokalne zajednice i šire javnosti o važnosti održivog ruralnog razvoja i neiskorištenih lokalnih resursa te proširiti utjecaj organizacije domaćina u radu na informiranju mladih – sve to uz pomoć Europske volonterske službe u sklopu koje će dvije volonterke (1 iz Bugarske, 1 iz Poljske) 12 mjeseci volontirati i živjeti na otoku Murteru.

One će sudjelovati u dnevnom radu Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja, raznim radionicama za djecu, kampanjama za podizanje svijesti, školama u prirodi, vođenju info-točke za mlade, organiziranju aktivnosti za mlade, akcijama čišćenja okoliša, razvoju strateških dokumenata o lokalnom održivom razvoju, korištenju medija za informiranje mladih i promoviranje volonterizma, itd. Vjerujemo da će kroz projekt, volonterke napredovati u osobnom razvoju, a organizacije partneri (pošiljatelji i domaćin) uspostavit će čvrste veze u civilnom sektoru među navedenim europskim zemljama.

Smatramo da će kroz ovaj projekt lokalna zajednica otoka Murtera biti informirana i educirana o Erasmus+ programu i jače uključena u rad civilnog društva (Argonaute). Volonterke će sudjelovati u svim aktivnostima udruge Argonauta i Edukacijskog centra za održivi razvoj obale i otoka te će svojim volontiranjem obogatiti njegove sadržaje i vrijednost. Vjerujemo da će naše volonterke Dominika i Yordanka metodama neformalnog učenja produbiti svoje životno  iskustvo u novoj kulturi (Hrvatskoj) drugačijoj od one iz koje dolaze.

Projekt u sklopu programa Mladi na djelu odobrila je Agencija za mobilnost i programe EU, a provodit će ga udruga Argonauta u razdoblju od 1.1.2014. do 30.1.2015.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island