Predstavljamo projekt “Iskoristi priliku!”.

Datum objave: 8. siječnja, 2014.

Često se pitam, što danas mogu promijeniti u svom životu? Kao mlada nezaposlena osoba čini mi se da mogu učiniti što želim s vremenom kojeg imam i uistinu želim imati pozitivan utjecaj ne samo na sebe već i na svijet oko sebe također. Toliko je toga što bismo mogli promijeniti – Ana, Rumunjska.

Velik broj mladih nezaposlenih ljudi u Europi poput Ane često se pitaju isto pitanje – što da radim danas? Kako mogu promijeniti situaciju u kojoj sam trenutno? Sa završenom srednjom školom, fakultetom i bez ponude za posao, ništa za raditi cio dan. Mi kažemo – volontiraj, idi na praksu, počni odnekle, riskiraj i učini prvi korak, iskoristi priliku. Da li znaš što dobivaš od volontiranja?

Volonteri su ono što drži neku zajednicu skupa. Volontiranje ti omogućuje da dođeš do “zajednice”, povežeš se s njom i učiniš je boljim mjestom. Prava volonterska akcija pomaže ti da nađeš prijatelje, proširiš kontakte s ljudima koji dijele iste interese kao i ti, poboljšava tvoje društvene vještine i odnose, osnažuje tvoje samopouzdanje, uči te novim vještinama i čak pruža radno iskustvo. Razmjena mladih “Iskoristi priliku!” bavit će se temom volontiranja u širem aspektu, koristima koje dobivamo volontiranjem, prilikama za volontiranje koje postoje u našim zemljama i u Europi, kako volontiranje može biti korak do prilike za posao?

Iskoristi priliku u svom životu i u životima drugih ljudi. 42 nezaposlenih mladih koji se susreću sa ekonomskim poteškoćama i nezaposlenošću iz Hrvatske,Rumunjske,Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore imat će priliku naučiti više o volontiranju u Murteru-Hrvatskoj kroz team-building igre, otvorene rasprave, radionice primjera dobre prakse, radionice igranja uloga kao i iskusiti volontiranje i rad za boljitak zajednice u praksi. Mladi će usvojiti znanje i otvoriti vrata prilici za borbu protiv nezaposlenosti i siromaštva, iskusit će u praksi što to znači biti volonter u volonterskoj akciji s djecom iz lokalne škole i izradit će motivacijsku brošuru za mlade u Europi da ih ohrabre u volontiranju.

Projekt  “Iskoristi priliku!” odobrila je Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu programa “Mladi na djelu” a provest će ga udruga Argonauta u razdoblju od 01.02.2014. do 30.06.2014. Sama razmjena održat će se od 17. do 26. svibnja 2014.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island