Održan sastanak s otočnim proizvođačima.

Datum objave: 5. svibnja, 2014.

Povodom objavljivanja javnog poziva za dodjelu oznake“Hrvatski otočni proizvod“ koji je objavilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, pročelnica UO za pomorstvo Jadranka Fržop jučer je održala sastanak s proizvođačima otočnih proizvoda, te predstavnicima Grada Šibenika i Turističke zajednice Grada i Županije.

Javni natječaj za dodjelu oznake otvoren je do 27. svibnja 2014. godine, a mogu se kandidirati svi otočni proizvođači prema uvjetima iz natječaja.

Na radnom sastanku predstavljene su i dvije manifestacije Taste the Mediterranean koja će se održati u Šibeniku i Terra Madre Balkan 2014 koja će se održati u Dubrovniku i na kojima će sudjelovati HOP. Također je istaknuto da se ove godine očekuju prijave na dodjelu oznake – koralj sa Zlarina i spužva s otoka Krapnja.

U cilju poticanja proizvodnje autohtonih proizvoda na našim otocima, otočni proizvođači smatraju važnim organiziranje radionica u sezoni a posebno vansezone. Na sastanku je dogovoreno da bi se ovogodišnja manifestacija Festivala otočnog proizvoda trebala održati početkom kolovoza na otoku Zlarinu, u čemu se očekuje podršku Grada Šibenika, TZ Šibenik i TZ Zlarin.

Sastanku su, pored pročelnice Fržop prisustvovali i pročelnica UO za gospodarstvo Marlena Floigl, pročelnica UO za zaštitu okoliša Sanja Slavica Matešić, direktorica Ureda TZ Šibensko-kninske županije Željana Šikić, direktor Ureda TZ Grada Šibenika Dino Karađole, Mladena Baran Jakelić – Grad Šibenik, predstavnici MO Krapanj Nikola Jurić i Marina Mučis, tvrtka Raol d.o.o. – Ivana Rameša, Luka Ježina – Argonauta Murter, Vanda Kljajo- udruga Otok, Kristijan Bumbak MO Prvić Luka, Karolina Ferlindeš i Ivan Nimac- PZ Faust Vrančić, Vladimir Bunteta MO Zlarin i Liposava Kuštović- Obrt LIPA.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island