Pred nama je razmjena mladih “Iskoristi priliku!”.

Datum objave: 16. svibnja, 2014.

Od 17. – 25. svibnja ove godine u ŠIBENIKU u organizacije murterske udruge Argonauta održati će se međunarodna razmjena mladih iz EU programa ‘Mladi na djelu’ pod nazivom “Iskoristi priliku!”.

42 mladih iz 6 zemalja Europe (Hrvatske, Rumunjske, Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore) zajedno će 9 dana sudjelovati na razmjeni mladih.

Sudionici će imati priliku naučiti više o volontiranju mladih kao prilici za aktivno sudjelovanje u zajednici, prilici za stjecanje životnog iskustva i dobrom putu ka zaposlenju kroz team-building igre, otvorene rasprave, radionice primjera dobre prakse, radionice igranja uloga kao i iskusiti volontiranje i rad za boljitak zajednice u praksi. Mladi će usvojiti znanje i otvoriti vrata prilici za borbu protiv nezaposlenosti i siromaštva, iskusit će u praksi što to znači biti volonter volontiranjem u volonterskoj akciji u Murteru – gdje će pomoći lokalnim volonterima u obnovi suhozida i čišćenju raslinja na arheološkom nalazištu Colentumu.

Također izradit će motivacijsku brošuru za mlade u Europi kako bi ih ohrabrili u volontiranju. Sudionici će također posjetiti regionalni Info centar za mlade u Splitu gdje će se upoznati
s radom na afirmaciji i informiranju mladih u Dalmaciji. Također mladi sudionici imat će priliku naučiti više o kulturama drugih zemalja, njihovim sličnostima i razlikama, te uspostaviti buduću suradnju.

Projekt “Iskoristi priliku!” odobrila je Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu programa “Mladi na djelu” a provesti će ga udruga Argonauta u razdoblju od 01.02.2014. do 30.06.2014.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island