Pred nama je razmjena mladih “Iskoristi priliku!”.

Piše: Ivona Jadrić — 16. svibnja, 2014.

Od 17. – 25. svibnja ove godine u ŠIBENIKU u organizacije murterske udruge Argonauta održati će se međunarodna razmjena mladih iz EU programa ‘Mladi na djelu’ pod nazivom “Iskoristi priliku!”.

42 mladih iz 6 zemalja Europe (Hrvatske, Rumunjske, Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore) zajedno će 9 dana sudjelovati na razmjeni mladih.

Sudionici će imati priliku naučiti više o volontiranju mladih kao prilici za aktivno sudjelovanje u zajednici, prilici za stjecanje životnog iskustva i dobrom putu ka zaposlenju kroz team-building igre, otvorene rasprave, radionice primjera dobre prakse, radionice igranja uloga kao i iskusiti volontiranje i rad za boljitak zajednice u praksi. Mladi će usvojiti znanje i otvoriti vrata prilici za borbu protiv nezaposlenosti i siromaštva, iskusit će u praksi što to znači biti volonter volontiranjem u volonterskoj akciji u Murteru – gdje će pomoći lokalnim volonterima u obnovi suhozida i čišćenju raslinja na arheološkom nalazištu Colentumu.

Također izradit će motivacijsku brošuru za mlade u Europi kako bi ih ohrabrili u volontiranju. Sudionici će također posjetiti regionalni Info centar za mlade u Splitu gdje će se upoznati
s radom na afirmaciji i informiranju mladih u Dalmaciji. Također mladi sudionici imat će priliku naučiti više o kulturama drugih zemalja, njihovim sličnostima i razlikama, te uspostaviti buduću suradnju.

Projekt “Iskoristi priliku!” odobrila je Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu programa “Mladi na djelu” a provesti će ga udruga Argonauta u razdoblju od 01.02.2014. do 30.06.2014.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka