Kornati – važno je o moru znati.

Datum objave: 31. svibnja, 2014.

Tijekom dva dana 27. i 29. svibnja 2014. sedamdesetak  korisnika iz Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac te OŠ Jure Dalmatinac iz Šibenika i Udruge Kamenčići posjetilo je Nacionalni Park Kornati u sklopu projekta „Kornati – važno je o moru znati“.

Cilj projekta  je jačanje svijesti o vrijednosti prirode, specifično Kornatskog otočja kroz edukacijske izlete primarno namijenjene boljoj inkluziji djece s poteškoćama u razvoju s područja Šibensko-kninske u izvanškolske aktivnosti.

Kroz neformalno učenje tijekom edukacijskog izleta u NP Kornati radnici Parka i Udruge Argonauta objasnili su djeci važnost zaštite prirode  kroz  teme iz geologije, kopnene i morske biologije te kulturno-povijesne baštine.

Većini djece bio je to prvi posjet NP Kornati no nadamo se i daljnjoj suradnji s partnerima na projektu što će omogućiti svakoj novoj generaciji djece da jednom posjete i nešto nauče o Kornatskom otočju.

Odgajatelji i učenici bili su izuzetno zahvalni što im je omogućen edukativni izlet čije je financiranje omogućilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kroz potporu projektu Udruge Argonauta.

Projekt provodi Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta s partnerima: Udrugom za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Kamenčići iz Šibenika, Centrom za odgoj i obrazovanje Šubićevac, Šibenik, Općinom Murter-Kornati, OŠ Murterski škoji iz Murter i JU NP Kornati do 25.kolovoza 2014.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island