Uspješno provedena razmjena mladih “Iskoristi priliku!”.

Piše: Ivona Jadrić — 1. lipnja, 2014.

Od 17. – 25. svibnja ove godine održala je se međunarodna razmjena mladih iz EU programa ‘Mladi na djelu’ pod nazivom “Iskoristi priliku!” kojoj organizator je bila Udruga Argonauta.

Mladi iz 6 zemalja Europe (Hrvatske, Rumunjske, Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore) 9 dana sudjelovali su na razmjeni mladih u Šibeniku na kojoj kroz team-building igre, otvorene rasprave, radionice primjera dobre prakse, radionice igranja uloga imali su priliku usvojiti znanje za borbu protiv nezaposlenosti i siromaštva.

Sudionici razmjene iskusili su u praksi što to znači biti volonter u volonterskoj akciji u Murteru gdje su pomagali lokalnim volonterima u obnovi suhozida i čišćenju raslinja na arheološkom nalazištu Colentumu.

Tijekom razmjene sudionici su također posjetiti regionalni Info centar za mlade u Splitu gdje su se upoznali s radom na afirmaciji i informiranju mladih u Dalmaciji.

Mladi imali su i priliku naučiti više o kulturama drugih zemalja, njihovim sličnostima i razlikama, te uspostaviti buduću suradnju.

Kao opipljiv rezultat ove razmjene sudionici izradili su motivacijsku brošuru za mlade u Europi kako bi ih ohrabrili u volontiranju.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka