Budi hrabar i iskoristi priliku!.

Piše: Ivona Jadrić — 27. listopada, 2014.

Želiš li provesti vrijeme u drugoj državi pritom učeći i družeći se? Pogledaj ovaj kratki filmić o EVS programu koji je izradila naša volonterka Dominika iz Poljske.

EVS – Europska volonterska služba je program koji omogućuje mladim ljudima (od 17 do 30 godina) da volontiraju do 12 mjeseci u jednoj od programskih ili partnerskih zemalja. Program promiče solidarnost među mladima i aktivno građanstvo.

Volontirajući i aktivno se angažirajući u radu s osobama s posebnim potrebama, radu s mladima ili pak na području zaštite okoliša u zemlji u koju odlaziš stjeći ćeš nove vještine, naučiš nove jezike te otkriješ druge kulture.

Da bi volonter mogao otići u drugu zemlju, važna su još dva partnera: organizacija pošiljatelj i organizacija domaćin. Organizacija pošiljatelj iz zemlje u kojoj volonter boravi je zadužena za pripremu volontera za boravak u stranoj zemlji, za održavanje kontakta s volonterom za vrijeme trajanja volonterske službe i za pružanje podrške volonteru nakon povratka. Organizacija domaćin je odgovorna za planiranje i provedbu aktivnosti, za podršku pri izvršavanju zadataka i prilagodbe životu u stranoj zemlji te za osposobljavanje volontera. Budi hrabar i iskoristi priliku! Udruga Argonauta akreditirana je u programu Erasmus+ kao organizacija domaćin i kao organizacija pošiljatelj (http://europa.eu/youth/vp/organisation/78000011682_en). Više informacija zatražite na mail@argonauta.hrOva email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascriptili na www.mobilnost.hr.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka