Budi hrabar i iskoristi priliku!.

Piše: Ivona Jadrić — 27. listopada, 2014.

Želiš li provesti vrijeme u drugoj državi pritom učeći i družeći se? Pogledaj ovaj kratki filmić o EVS programu koji je izradila naša volonterka Dominika iz Poljske.

EVS – Europska volonterska služba je program koji omogućuje mladim ljudima (od 17 do 30 godina) da volontiraju do 12 mjeseci u jednoj od programskih ili partnerskih zemalja. Program promiče solidarnost među mladima i aktivno građanstvo.

Volontirajući i aktivno se angažirajući u radu s osobama s posebnim potrebama, radu s mladima ili pak na području zaštite okoliša u zemlji u koju odlaziš stjeći ćeš nove vještine, naučiš nove jezike te otkriješ druge kulture.

Da bi volonter mogao otići u drugu zemlju, važna su još dva partnera: organizacija pošiljatelj i organizacija domaćin. Organizacija pošiljatelj iz zemlje u kojoj volonter boravi je zadužena za pripremu volontera za boravak u stranoj zemlji, za održavanje kontakta s volonterom za vrijeme trajanja volonterske službe i za pružanje podrške volonteru nakon povratka. Organizacija domaćin je odgovorna za planiranje i provedbu aktivnosti, za podršku pri izvršavanju zadataka i prilagodbe životu u stranoj zemlji te za osposobljavanje volontera. Budi hrabar i iskoristi priliku! Udruga Argonauta akreditirana je u programu Erasmus+ kao organizacija domaćin i kao organizacija pošiljatelj (http://europa.eu/youth/vp/organisation/78000011682_en). Više informacija zatražite na mail@argonauta.hrOva email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascriptili na www.mobilnost.hr.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka