Uspješno održana premijera predstave „Mali kalafat iz Colentuma“.

Datum objave: 25. svibnja, 2015.

Dramski amateri Murtera i Šibenika u nedjelju 24. svibnja 2015. u 20 sati u kino dvorani “Žut” u Murteru premijerno su izveli predstavu „Mali kalafat iz Colentuma“. Predstava je realizirana u sklopu projekta „Arheološko blago Colentum 3“.
Ulogu glavnih protagonista dječaka Kvinta i njegove prijateljice Gaje igrali su Karlo Milović i Ella Magdić. Uloge njihovih očeva Tarija i Lucija igrali su Ivan Šupe i Anđelko Babačić. Uloge glavnih antagonista kapetana gusara Amosa i njegovog pomoćnika Ursa igrali su načelnik općine Murter-Kornati Ivan Božikov i Marko Bašić.
Cilj projekta bio je doprinijeti održivom razvoju otoka Murtera valorizacijom arheološkog nalazišta Colentum te bogate tradicije dramskog amaterizma.Riječ je o nastavnom projektu prethodnog istoimenog projekta u sklopu kojeg je lani izrađena ilustrirana pripovijetka „Kalafatov izazov – Pustovine Kvinta Petronija Valenta Kolentinca“.

Poznato je da Murter ima snažnu tradiciju dramskog amaterizma čiji prvi spomen je zabilježen davne 1922. godine. Murter je vrhunac dramskog amaterizma doživio tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina proteklog stoljeća kada je imao jedan od vodećih amaterskih kazališta na području cijele regije. Danas stanovnici Murtera sve više prepoznaju njegov potencijal u oplemenjivanju kulturnog života svoga mjesta, a shodno tome i turističke ponude.

 

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island