Završen projekt međunarodne razmjene mladih Plant a tree/Posadi stablo.

Datum objave: 25. svibnja, 2015.

Od 16. do  24. svibnja ove godine u Murteru u organizaciji udruge Argonauta održala se međunarodna razmjena mladih iz EU programa „Erasmus+“ pod nazivom “Posadi stablo”.

Četrdeset i devet mladih iz sedam zemalja Europe (Hrvatske, Rumunjske, Španjolske, Makedonije, Norveške, Portugala i Poljske) zajedno su devet dana sudjelovali na razmjeni mladih.

Sudionici su imali priliku naučiti više o drveću u Hrvatskoj kroz team building igre, otvorene rasprave, radionice primjera dobre prakse i radionice igranja uloga. Mladi su usvojili znanja o važnosti drveća kao prirodnog resursa, imali priliku raditi u multikulturalnom okruženju te su iskusili u praksi što to znači biti volonter volontiranjem u volonterskoj akciji u Murteru –uređenjem parka koji okružuje dječe igralište. Izradili su motivacijsku brošuru za mlade u Europi kako bi ih ohrabrili u volontiranju i zaštiti okoliša. Sudionici su također posjetitili NP Krka kako bi otkrili važnost zaštite, osjećaj poštovanja i zahvalnosti prema prirodnim resursima. Mladi sudionici imali su priliku naučiti više o kulturama drugih zemalja, njihovim sličnostima i razlikama, te uspostaviti buduću suradnju.

Projekt “Posadi stablo” odobrila je Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu programa “Erasmus +” a provodi ga udruga Argonauta.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island