Predstavljamo projekt kratkoročne Europske volonterske službe „Suhozidna extravaganza“.

Piše: Ivona Jadrić — 21. kolovoza, 2015.

Murter, srpanj – studeni, 2015. – Tijekom srpnja 2015. Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta započela je provedbu projekta kratkoročne Europske volonterske službe pod nazivom „Suhozidna extravagnaza“. U sklopu projekta petnaestero (15) mladih volontera iz Španjolske, Italije, Poljske, Turske i Bugarske 30 će dana tijekom rujna boraviti u Murteru i sudjelovati u aktivnostima Europske volonterske službe.

Tijekom srpnja 2015. Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta započela je provedbu projekta kratkoročne Europske volonterske službe pod nazivom ‘Suhozidna extravaganza’.

U sklopu projekta petnaestero mladih volontera iz Španjolske, Italije, Poljske, Turske i Bugarske 30 će dana tijekom rujna boraviti u Murteru i sudjelovati u aktivnostima europske volonterske službe.

Cilj projekta “Suhozidna extravaganza” jest promovirati arheološko nalazište Colentum kao vrijedan dio europske kulturne baštine te unaprijediti znanje i podići svijest o vrijednostima kulturno/arheološke baštine i njihova potencijala za održivi razvoj ruralne sredine.

Petnaestero međunarodnih volontera pomagat će udruzi Argonauta u obnavljanju suhozida koji okružuju arheološki lokalitet. Volonteri će asistirati i u osmišljavanju različitih tematskih sadržaja za posjetitelje te će na taj način doprinijeti poboljšanju Plana upravljanja Colentumom. Svrha svih projektnih aktivnosti bit će ohrabriti sudjelovanje mladih ljudi u održivom razvoju, motivirati mlade iz lokalne zajednice i regije u aktivnom društvenom angažmanu kako bi sami sudjelovali u stvaranju novih radna mjesta i podizanju svijesti lokalne zajednice o još neiskorištenim lokalnim resursima kao čimbenicima održivog razvoja. Također kroz projekt će se promovirati Europska volonterska služba i program Erasmus+ kao efikasan alat razvoja zajedničkih europskih interesa kao što je kulturna baština.

Projekt “Suhozidna extravaganza” financira Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu EU programa “Erasmus+”. Partnerske organizacije pošiljatelji su PECO iz Italije, Semper Avanti iz Poljske, Alternativi International iz Bugarske, Pandora iz Španjolske te TEAM iz Turske. Posebno bi naglasili po prvi put ostvarenu suradnju s turskim partnerom, ekološkom organizacijom Third Eye Assosiation of Mediterrenian iz Mersina (pokrajina Çukurova).

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka