Premijera predstave „Pirati pred Colentumom“.

Piše: Ivona Jadrić — 20. siječnja, 2016.

Pomladak murterskog dramskog amaterizma probio led svojim prvim nastupom!

Učenici OŠ „Murterski škoji“ u petak 15. siječnja 2016. u kino dvorani “Žut” u Murteru premijerno su izveli adaptaciju predstave „Pirati pred Colentumom“.

Dvorana je bila puna kao i srca roditelja i ostale publike koja je podržala male murterske dramske amatere koji su probili led svojim prvim javnim nastupom. Ovaj nastup bio je ujedno i sastavni dio “Male škole kazališta” koja je pod vodstvom Sergeja Mioča i Vedranka Balare Šikića okupila oko 25 učenika i učenica OŠ “Murterski škoji”. Škola traje od listopada 2015. do svibnja 2016. kada će isti glumački sastav odigrati nastavak ove predstave pod nazivom “Skriveno blago Colentuma”.

Tom prilikom biti će i predstavljena prva turistička karta arheološkog nalazišta Colentum. Karta će sadržavati atraktivne vizualizacije arheoloških objekata te će na njoj biti ucrtane staze, vidikovci, arheološke i ostale kulturne znamenitosti na području brda Gradina.

Uz valorizaciju arheološkog nalazišta Colentum cilj ovog projekta jest doprinijeti revitalizaciji dramskog amaterizma Murtera.

Sve ove aktivnosti provode se u sklopu projekta “Arheološko blago Colentum 4” kojeg provodi udruga Argonauta na otoku Murteru u partnerstvu sa općinom Murter-Kornati u razdoblju od 1. rujna 2015. do 1. lipnja 2016. te u suradnji sa OŠ Murterski škoji, TZO-om Murter-Kornati te kazališnom udrugom Virko iz Šibenika. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU projekt podupire u iznosu od 25.000,00 kuna.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka