Održana ISKUSTVENA RADIONICA O GOVORU TIJELA.

Datum objave: 1. veljače, 2016.

U siječnju su mladi otoka Murtera imali priliku naučiti kako govorom tijela pobijediti nervozu. Jednodnevnu iskustvenu radionicu o govoru tijela vodila je Andrijana Dominis, prof. psihologije i geštalt psihoterapeut iz Udruge za promicanje kvalitete življenja “Jadranski Kovač” iz Biograda.

Uvodni dio radionice uključivao je predstavljanje voditeljice i kratko isticanje važnosti teme odnosno tijela kao “nosioca” svih naših iskustava. S obzirom na to da je radionica iskustvenog tipa, sudionici su, odmah nakon kratkog uvoda, “bačeni u vatru” odnosno morali su zamisliti situaciju u kojoj se osjećaju anksiozno te da prate što se događa s njihovim tijelom, na koji način osjećaju anksioznost, što im se sve događa… Potom je od sudionika zatraženo da izvijeste o svim simptomima koje su osjetili. Sudionici su uglavnom izvještavali o plitkom disanju, napetosti u trbuhu, znojenju dlanova, košmaru misli koje su bile kao bujica, itd.

Uslijedio je dio u kojem se razgovaralo i povezivalo iskustveno učenje s teoretskim postavkama i znanjem o tome što se događa s tijelom u određenim stanjima uzbuđenja te koje su sve mogućnosti i na koji način regulirati emocionalno uzbuđenje da ne postane otežavajući faktor u određenoj situaciji koja nam je bitna (ispitna situacija, razgovor za posao itd). Sudionicu su imali priliku isprobati vježbu samopomoći koja se bazira na povećanju svjesnosti o onome što se događa. Nakon vježbe, uslijedila je rasprava sa sudionicima o opaženome za vrijeme vježbe te povezivanje iskustva s teoretskim postavkama.

U završnom dijelu radionice, sudionici su davali svoj feedback, odnosno isticali što im je bilo važno, značajno i korisno, što im se nije svidjelo, što im još treba… S obzirom na to da je većina sudionika imala potrebu za još nekom vježbom, iznimno je napravljena vježba crtanja vlastitog tijela na A4 papiru koristeći bojice i flomastere.

Mladi otočani imat će priliku nastaviti raditi na sebi uz pomoć “Jadranskog kovača” već u rujnu na radionici o organiziranju vremena za učenike putnike.

Ukoliko vas zanima rad “Jadranskog kovača” možete ih pratiti na Facebooku – Jadranski kovač.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island