O.TOČKA U GOSTIMA.

Datum objave: 8. travnja, 2016.

U četvrtak, 07.04. Info zona, ŠUM i O.TOČKA organizirali su predavanje o Europskoj volonterskoj službi pod naslovom “EVS iskustva iz prve ruke”. Predavanje se održalo u dnevnom boravku Kluba za mlade ENTER u Šibeniku, a bilo je namijenjeno mladima koji žele saznati nešto više o EVS-u te ga možda i sami iskusiti. Gosti predavači bili su Šibenčanin Jakov Zrnčević koji je preko EVS programa i udruge Argonauta s Murtera proveo 2 mjeseca u Turskoj te Malgorzata Serwatka (Poljska) i Sergio Campins (Španjolska) koji su nedavno započeli svoju EVS avanturu i trenutno borave na Murteru i volontiraju u udruzi Argonauta.

Predavanje je započelo s predstvaljanjem udruge Argonauta kao organizacije koja od 2011. aktivno sudjeluje u svim fazama EVS-a da bi sadašnji volonteri, Sergio i Gosia, dodatno pojasnili put od želje za učenjem i putovanjem do EVS-a. Nakon toga je Jakov pobliže objasnio razliku između kratkoročnog i dugoročnog EVS-a te je predstavio projekt turskog EVS u kojem je sudjelovao. Nakon prezentacija predavači i sudionicu su nastavili druženje te tako dobili odgovore na dodatna pitanja koja su ih zanimala. Sudionicima su predstavljene i druge mogućnosti unutar Erasmus+ programa koje se odnose na mlade – te su pozvani da sudjeluju u nadolazećoj razmjeni mladih I am Ready u Murteru. Fotografije s predavanja možete pogledati u nastavku.


EVS je aktivnost mobilnosti mladih programa ERASMUS+. To znači da mladi ljudi u dobi od 17 do 30 godina imaju priliku otići volontirati u neku od zemalja pokrivenih programom (sve europske zemlje i neke partnerske; popis možete pronaći u vodiču). Programom su osigurani smještaj, prehrana, zdravstveno osiguranje, putni trošak volontera te džeparac za vrijeme boravka.

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport te obuhvaća razdoblje od 2014. do 2020. godine. Obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja , mladih i sporta.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island