Kornati – važno je o moru znati!.

Datum objave: 6. lipnja, 2016.

Murter, 4. i 5. lipanj 2016. – U sklopu trećeg izdanja projekta “Kornati – važno je o moru znati 3”, prethodnu subotu i nedjelju održana su dva edukacijska izleta na Kornatsko otočje u organizaciji udruge Argonauta iz Murtera te partnera na projektu, Udruge Kamenčići, CO Šubićevac, JU NP Kornati, Općine Murter-Kornati te OŠ Murterski škoji.

Korisnici Centra za obrazovanje Šubićevac, članovi udruge Kamenčići iz Šibenika, članovi Murterske eko-patrole te učenici OŠ Pirovac sudjelovali su za vikend u dva cjelodnevna edukacijska izleta na Kornatsko otočje. Vrijeme na brodu Bolivar (TA Tureta Tours) do dolaska u sam Nacionalni park Kornati utrošeno je u edukativnu i praktičnu radionicu gdje su u manjim grupama djeca i mladi s poteškoćama u razvoju iz CO Šubićevac zajedno s djecom iz OŠ Murterski škoji, OŠ Pirovac i OŠ Juraj Dalmatinac iz Šibenika, izrađivala kartu Kornata. Voditelj radionice Vice Krnčević u interpretaciji je naglasak stavio na stoljetno prisustvo i suživot čovjeka s prirodom nužan da bi se Kornati sačuvali za buduće generacije. Vrijeme na otoku Levrnaci sudionici su proveli u kupanju i istraživanju otoka te su također i očistili žalo najljepše kornatske plaže od plastičnog otpada. Na povratku razvijali smo motoričke sposobnosti izradom figurica živih bića iz podmorskog i nadmorskog zaštićenog svijeta Kornatskog otočja.

Kornatsko otočje jedan je od najljepših dijelova Sredozemlja ne samo zbog prirodnih specifičnosti već i zbog kulturno-povijesnih vrijednosti. Cilj ovog projekta je jačanje svijesti o prirodnim i kulturnim vrijednostima Kornatskog otočja kroz edukacijske izlete/programe, ekološku lutkarsku predstavu i eko-patrolu.

Projekt financira Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta RH kroz program za izvaninstitucionalno obrazovanje.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island