Kornati – važno je o moru znati!.

Piše: Ivona Jadrić — 6. lipnja, 2016.

Murter, 4. i 5. lipanj 2016. – U sklopu trećeg izdanja projekta “Kornati – važno je o moru znati 3”, prethodnu subotu i nedjelju održana su dva edukacijska izleta na Kornatsko otočje u organizaciji udruge Argonauta iz Murtera te partnera na projektu, Udruge Kamenčići, CO Šubićevac, JU NP Kornati, Općine Murter-Kornati te OŠ Murterski škoji.

Korisnici Centra za obrazovanje Šubićevac, članovi udruge Kamenčići iz Šibenika, članovi Murterske eko-patrole te učenici OŠ Pirovac sudjelovali su za vikend u dva cjelodnevna edukacijska izleta na Kornatsko otočje. Vrijeme na brodu Bolivar (TA Tureta Tours) do dolaska u sam Nacionalni park Kornati utrošeno je u edukativnu i praktičnu radionicu gdje su u manjim grupama djeca i mladi s poteškoćama u razvoju iz CO Šubićevac zajedno s djecom iz OŠ Murterski škoji, OŠ Pirovac i OŠ Juraj Dalmatinac iz Šibenika, izrađivala kartu Kornata. Voditelj radionice Vice Krnčević u interpretaciji je naglasak stavio na stoljetno prisustvo i suživot čovjeka s prirodom nužan da bi se Kornati sačuvali za buduće generacije. Vrijeme na otoku Levrnaci sudionici su proveli u kupanju i istraživanju otoka te su također i očistili žalo najljepše kornatske plaže od plastičnog otpada. Na povratku razvijali smo motoričke sposobnosti izradom figurica živih bića iz podmorskog i nadmorskog zaštićenog svijeta Kornatskog otočja.

Kornatsko otočje jedan je od najljepših dijelova Sredozemlja ne samo zbog prirodnih specifičnosti već i zbog kulturno-povijesnih vrijednosti. Cilj ovog projekta je jačanje svijesti o prirodnim i kulturnim vrijednostima Kornatskog otočja kroz edukacijske izlete/programe, ekološku lutkarsku predstavu i eko-patrolu.

Projekt financira Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta RH kroz program za izvaninstitucionalno obrazovanje.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka