Ljetni program za djecu 2016.

Datum objave: 30. lipnja, 2016.

MURTER, srpanj/kolovoz 2016. – U sklopu “Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja” otpčeo je ovogodišnji ljetni program za djecu. Svakog radnog dana od ponedjeljak do petka tijekom srpnja i kolovoza, djelatnici, suradnici i volonteri udruge Argonauta osmislili su bogat edukativni i zabavni program za najmlađe. Radionice su namjenjene djeci u dobi od 5 do 8 godina u trajanju od jedan sat, od 20 do 21h. Detalje i sadržaj proučite u nastavku:

PONEDJELJKOM: KVINTOVO BLAGO – ARHEOLOGIJA ZA NAJMLAĐE
U Murteru postoji brdo i poluotok zvan Gradina. Tamo osim vječnih počivališta Murterina i Betinjana, i Gospe koja ih čuva postoji još nešto. A to nešto su arheološki ostaci iz doba starih Ilira i Rimljana koji su davno vladali ovim dijelom svijeta. Bila je to dobro utvrđena Ilirska gradina (naselje na brežuljku) a kasnije gradić zvan Colentum. Mistika davne prošlosti Murtera nas u Argonauti uvijek nanova inspirira! Tako i ovog ljeta svaki ponedjeljak od 20 do 21h najmlađi korisnici Edukacijskog centra mogu uživati u edukativnim i zabavnim radionicama Kvintovo blago, inspiriranim Colentumom, zajedničkom europskom poviješću, arheologijom, rimskom civilizacijom…PRIDRUŽITE NAM SE! I,II,III,IV,V,VI,VII,VIII,IX,X

UTORKOM: RECYCLE&REUSE – KREATIVNE RADIONICE ZA DJECU
Ljetni utorci rezervirani su za kreativno stvaranje od materija poput ambalaže koju bismo inače odbacili u smeće. Cijele godine skupljamo kutije od jaja, tubice od wc papira, plastične kontejnere od namaza, jogurta, margarina, CD-DVDove…i ljeti male vrijedne ruke naših korinika pretvaraju ih u nove igračke! Najčešća su nam inspiracija upravo život u moru pa tu bude hobotnica, morskih kornjača, riba raznog kroja, kartonskog akvarija…ali i fotoaparata, okvira za slike, dalekozora i drugih ljetnih potrepština! Okušajte se!

SRIJEDOM i ČETVRTKOM: PLAVI DANI – SERIJA EDUKATIVNIH RADIONICA
Plava srijeda tradicionalna je Argonatina edukativna radionica o zaštićenim i inim morskim vrstama koja svako ljeto od 2009. okuplja male znatiželjnike koji žele više naučiti o Jadranskom moru. Ovo ljeto započeli smo sa za djecu vrlo inspirativnom temom morskih pasa. Morski psi još uvijek izazivaju i malu dozu straha, a zapravo su izuzetno važni za morski ekosustav i široj javnosti malo poznati…Očekuje nas dugo toplo ljeto, a svake ćemo Plave dane učiti i otkrivati neka nova morska bića! Pridružite nam se!

PETKOM: ZABAVNI PETAK – DRUŠTVENE IGRE ZA DJECU
Svaka nova generacija djece sigurno zna sve manje igara osim onih digitalnih – naš društveni petak za djecu mali je, zabavni i slatki napor da ih ponovno naučimo društvenim, aktivnim, “staromodnim”, igrama neformalnog učenja… Inspiracija su nam bili igranje igre memorije i slaganjem puzzli sa likovima i fotografijama zaštičenih vrsti a nastavili smo sa dominom i “križić-kružićem” od obojanih oblutaka i vlastito izrađenim “Čovječe, razvrstavaj smeće”- verzijom “Čovječe ne ljuti se”. Ovo ljeto čeka nas puno novih igara na otvorenom u kojima koristimo naše tijelo! Igre pripremaju i osmišljavaju naši vrijedni  EVS volonteri . Pridružite nam se, svaki petak od 20 -21h!

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island