Suhozidna Extravaganza II.

Piše: Sanja Tabori — 15. rujna, 2016.

U Murteru 15. rujna započela je aktivnost kratkoročne Europske volonterske službe pod nazivom „Suhozidna extravagnaza 2“ u organizaciji Udruge za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta i međunarodnih partnera. Petnaestero mladih iz Španjolske, Italije, Poljske, Turske i Bugarske će trideset dana sudjelovati u aktivnosti Europske volonterske službe.

Cilj projekta Europske volonterske službe “Suhozidna extravaganza 2” jest promovirati arheološko nalazište Colentum kao vrijedan dio europske kulturne baštine te unaprijediti znanje i podići svijest o vrijednostima kulturno/arheološke baštine i njihova potencijala za održivi razvoj ruralne sredine. Petnaestero mladih volontera iz Španjolske, Italije, Poljske, Turske i Bugarske pomoći će organizaciji domaćinu u obnavljanju suhozida koji okružuju lokalitet. Volonteri će koristiti svoju kreativnost u stvaranju tematskih sadržaja koristeći znanje koje će steći tijekom mjeseca te će na taj način doprinijeti poboljšanju Plana upravljanja Colentumom. Svrha projektnih aktivnosti jest ohrabriti sudjelovanje mladih ljudi u održivom razvoju, motivirati mlade iz lokalne zajednice i regije u kreativnom sudjelovanju kako bi se za njih osigurala radna mjesta i podizanje svijesti o lokalnim resursima koji još uvijek nisu prepoznati kao čimbenici razvoja. Projekt će predstaviti i Europsku volontersku službu te program Erasmus+ kao efikasan alat razvoja zajedničkih europskih interesa kao što je kulturna baština.

Ako želite saznati više o samim volonterima i Europskoj volonterskoj službi pozivamo vas da nam se pridružite u obnavljanju suhozida svake subote od 09:00 do 14:00 sati , počevši s 17.09.2016.

Projekt “Suhozidna extravaganza 2” financira Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu EU programa “Erasmus+” a provodi ga udruga Argonauta u partnerstvu s udrugom JOINT iz Italije, Semper Aavanti Stowarzyszenie iz Poljaske, Alternativi International iz Bugarske, Arrabal iz Španjolske te s organizacijom Akdeniz Ucuncu Goz Egitim ve Genclik Dernegi iz Turske.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka