Suhozidna Extravaganza II.

Datum objave: 15. rujna, 2016.

U Murteru 15. rujna započela je aktivnost kratkoročne Europske volonterske službe pod nazivom „Suhozidna extravagnaza 2“ u organizaciji Udruge za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta i međunarodnih partnera. Petnaestero mladih iz Španjolske, Italije, Poljske, Turske i Bugarske će trideset dana sudjelovati u aktivnosti Europske volonterske službe.

Cilj projekta Europske volonterske službe “Suhozidna extravaganza 2” jest promovirati arheološko nalazište Colentum kao vrijedan dio europske kulturne baštine te unaprijediti znanje i podići svijest o vrijednostima kulturno/arheološke baštine i njihova potencijala za održivi razvoj ruralne sredine. Petnaestero mladih volontera iz Španjolske, Italije, Poljske, Turske i Bugarske pomoći će organizaciji domaćinu u obnavljanju suhozida koji okružuju lokalitet. Volonteri će koristiti svoju kreativnost u stvaranju tematskih sadržaja koristeći znanje koje će steći tijekom mjeseca te će na taj način doprinijeti poboljšanju Plana upravljanja Colentumom. Svrha projektnih aktivnosti jest ohrabriti sudjelovanje mladih ljudi u održivom razvoju, motivirati mlade iz lokalne zajednice i regije u kreativnom sudjelovanju kako bi se za njih osigurala radna mjesta i podizanje svijesti o lokalnim resursima koji još uvijek nisu prepoznati kao čimbenici razvoja. Projekt će predstaviti i Europsku volontersku službu te program Erasmus+ kao efikasan alat razvoja zajedničkih europskih interesa kao što je kulturna baština.

Ako želite saznati više o samim volonterima i Europskoj volonterskoj službi pozivamo vas da nam se pridružite u obnavljanju suhozida svake subote od 09:00 do 14:00 sati , počevši s 17.09.2016.

Projekt “Suhozidna extravaganza 2” financira Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu EU programa “Erasmus+” a provodi ga udruga Argonauta u partnerstvu s udrugom JOINT iz Italije, Semper Aavanti Stowarzyszenie iz Poljaske, Alternativi International iz Bugarske, Arrabal iz Španjolske te s organizacijom Akdeniz Ucuncu Goz Egitim ve Genclik Dernegi iz Turske.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island