Eko patrola u posjetu JU NP Krka.

Datum objave: 27. listopada, 2016.

Kao što smo najavili na prethodnoj Eko- patrol, ovu subotu patrolaši su iskoristili za posjet Javnoj ustanovi NP Krka i upoznavanju prirodnih ljepota iz prve ruke.

Naša prethodna tema, karizmatična priroda, o značaju čuvanja prirodnih vrsta i o različitim načinima zaštite flore i faune bila je odličan teoretski uvod u ovaj izlet. JU Nacionalnog parka Krka nam je otvorila vrata i pokazala što sve obuhvaća rad u zaštićenom području prirode.

Naime, Javna ustanova NP Krka je od početka ove školske godine pripremila brojna predavanja, ekološke i edukativne radionice, terensku nastavu i sportske aktivnosti. Programi u kojima sudjeluju djelatnici NP „Krka“ prilagođeni su djeci različitog uzrasta i namijenjeni širenju znanja o zaštiti prirode i okoliša te kulturno-povijesne baštine. Mi smo se rado odazvali ovom pozivu i djelatnici JU su nam objasnili sve što nas je zanimalo na temu Upravljanja nacionalnim parkovima.

Ovu zanimljivo predavanje upotpunio je i izlet brodom do prekrasnog Skradinskog buka te šetnja po Skradinu i posjet utvrdi Bana Šubića. Lijepo vrijeme je upotpunilo ovaj predivan dan i naš izlet, te smo se puni dojmova vratili u Murter.

Zahvaljujemo obrtu za prijevoz Taxi otok Murter- Karoca koji nam je osigurao prijevoz te djelatnicima JU NP Krka na znanju koje su podjelili s nama i priuštili nam ovaj prekrasan izlet!

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island