Eko patrola u posjetu JU NP Krka.

Piše: Sanja Kovačev — 27. listopada, 2016.

Kao što smo najavili na prethodnoj Eko- patrol, ovu subotu patrolaši su iskoristili za posjet Javnoj ustanovi NP Krka i upoznavanju prirodnih ljepota iz prve ruke.

Naša prethodna tema, karizmatična priroda, o značaju čuvanja prirodnih vrsta i o različitim načinima zaštite flore i faune bila je odličan teoretski uvod u ovaj izlet. JU Nacionalnog parka Krka nam je otvorila vrata i pokazala što sve obuhvaća rad u zaštićenom području prirode.

Naime, Javna ustanova NP Krka je od početka ove školske godine pripremila brojna predavanja, ekološke i edukativne radionice, terensku nastavu i sportske aktivnosti. Programi u kojima sudjeluju djelatnici NP „Krka“ prilagođeni su djeci različitog uzrasta i namijenjeni širenju znanja o zaštiti prirode i okoliša te kulturno-povijesne baštine. Mi smo se rado odazvali ovom pozivu i djelatnici JU su nam objasnili sve što nas je zanimalo na temu Upravljanja nacionalnim parkovima.

Ovu zanimljivo predavanje upotpunio je i izlet brodom do prekrasnog Skradinskog buka te šetnja po Skradinu i posjet utvrdi Bana Šubića. Lijepo vrijeme je upotpunilo ovaj predivan dan i naš izlet, te smo se puni dojmova vratili u Murter.

Zahvaljujemo obrtu za prijevoz Taxi otok Murter- Karoca koji nam je osigurao prijevoz te djelatnicima JU NP Krka na znanju koje su podjelili s nama i priuštili nam ovaj prekrasan izlet!

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka