Poziv na predlaganje ideja za buduću namjenu i uređenje kompleksa na brdu Raduč.

Datum objave: 9. siječnja, 2017.

U sklopu građanske inicijative „Otkrijmo Raduč“ udruga Argonauta i općina Murter-Kornati pozivaju vas na javnu raspravu i predlaganje ideja za buduću namjenu i uređenje starog vojnog kompleksa na brdu Raduč koja će se održati u kino dvorani Žut 20. siječnja 2017. s početkom u 19 sati.

Udruga Argonauta i Općina Murter-Kornati pokrenuli su inicijativu za uređenje i valorizaciju starog vojnog kompleksa na brdu Raduč, a prvi korak je izrada idejnog rješenja uređenja kojim bi se definirala buduća namjena kompleksa. Stanovnici otoka Murtera i njihovi gosti će imati priliku aktivno sudjelovati u promišljanju buduće namjene ovog važnog prostora, što je u EU ustaljena praksa.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji žele doprinijeti kreiranju ideje uređenja i valorizacije starog vojnog kompleksa na brdu Raduč da do 20. siječnja 2017. predaju koncept u kojem će iznijeti svoje viđenje buduće namjene i uređenja starog vojnog kompleksa. Koncept treba kreirati u kontekstu stvaranju interakcijskih odnosa između prirodnog ambijenta u kojem je kompleks smješten, njegove kulturno-povijesne vrijednosti, naselja Murter te otočnog arhipelaga koji ga okružuje uključujući i Kornatsko otočje. Područje obuhvata potrebno je oblikovati kao prostor prepoznatljivog identiteta i novih mogućnosti.

Koncepte treba predati najkasnije do 20. siječnja 2016. na e-mail adrese info@murter.hr i mail@argonauta.hr. Koncepti nisu ograničeni brojem riječi, skica i slika. Komisija sastavljena od predstavnika Općine Murter-Kornati i udruge Argonauta će u roku od 10 dana odabrati najbolji koncept, njegove dijelove ili više njih na temelju kojih će se formirati konačna ideja namjene i uređenja starog vojnog kompleksa. Više informacija o starom vojnom kompleksu na brdu Raduč možete saznati na sljedećem linku: Stari vojni kompleks na brdu Raduč.

Ideje se neće smatrati autorskim djelom te neće biti otkupljivane i nagrađivane. Općina Murter-Kornati zadržava pravo na upotrebu izabranog koncepta/ideje za daljnje uređenje starog vojnog kompleksa. Ovaj javni poziv nije obvezujući za Općinu Murter-Kornati niti udrugu Argonauta.

Svima koji se odazovu ovom pozivu unaprijed od srca zahvaljujemo.

Ova tribina/javna rasprava provodi se u sklopu građanske inicijative „Otkrijmo Raduč“ koju u partnerstvu s općinom Murter-Kornati provodi udruga Argonauta, a financira Zaklada „Kajo Dadić“.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island