Započeo projekt „18 milja od ušća Krke“.

Datum objave: 6. travnja, 2017.

U utorak je u prostorijama udruge Argonauta održan prvi sastanak sa djelatnicima Javne ustanove Nacionalnog parka „Krka“ na temu organizacije manifestacije „Noć Colentuma 2017.“. Ovaj sastanak tj. razmjena iskustava održan je kao prva aktivnost u sklopu projekta „18 milja od ušća Krke“ koji provodi udruga Argonauta u suradnji s Nacionalnim parkom Krka, Turističkom zajednicom Općine Murter- Kornati, Općinom Murter- Kornati, Osnovnom školom Murterski škoji, Kazalištem Virko i lokalnim udrugama. Projekt je financiran putem Natječaja za financiranje projekata udruga iz proračuna JU „NP Krka“ za 2016. godinu.

Sastanku su prisustvovali Doris Banić, rukovoditeljica Odsjeka za ugostiteljstvo NP Krka, Marija Gundić, djelatnica NP Krka, Edo Juraga, ravnatelj OŠ Murterski škoji, Luka Ježina,voditelj odsjeka za financije, razvoj i gospodarstvo Općine Murter- Kornati, Šime Ježina, direktor TZO Murter- Kornati, Vedranko Šikić- Balara, voditelj odjela za kulturu Općine Murter- Kornati te Ivona Jadrić i Sanja Tabori iz udruge Argonauta.

Predstavnice JU NP Krka Doris Banić i Marija Gundić predstavile su manifestaciju „Burnumske ide“ i tijek njenog razvoja od 2011. godine kada je ova manifestacija prvi puta održana. Predstavljene su aktivnosti koje se mogu primijeniti i na manifestaciji „Noć Colentuma“ te mogućnosti daljnje suradnje. Također, dogovoreno je sudjelovanje murterskih osnovnoškolaca na manifestaciji „Burnumske ide“ sa predstavom „Pirati pred Colentumom“ čija će se adaptacija izvesti i na „Noći Colentuma 2017“.

Ova razmjena iskustava koristila je svim uključenim stranama i zasigurno će pridonijeti boljoj organizaciji i unapređenju manifestacije „Noć Colentuma 2017.“, promociji obje manifestacije, „Noći Colentuma“ i „Burnumskim idama“ i Šibensko- kninske županije kao destinacije koja razvija kulturni turizam kroz manifestacije ovog tipa.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island