Nagrađeni najvrjedniji volonteri s Raduča.

Datum objave: 20. travnja, 2017.

Murter, 12. travnja 2017. – Udruga Argonauta nagradila je najvrjednije volontere, Marina Kovačeva i Evu Sladić, koji su svojim radom doprinijeli volonterskoj akciji čišćenja tunela i okoliša na brdu Raduč.

Marina Kovačeva smo pronašli u klupi trećeg razreda OŠ “Murterski Škoji”. Iako tek devetogodišnjak, Marin može biti primjer svima stanovnicima otoka Murtera. Naime, za volontersku akciju čišćenja saznao je putem plakata, a priključio se, jer kako sam kaže, voli raditi! Nije mu bilo teško ustati rano u subotu ujutro te biti prvi volonter na mjestu okupljanja. Također, Marin je nastavio dolaziti na ostale volonterske akcije Udruge Argonauta, te je zaslužio nagradu za najvrjednijeg volontera. Marin je nagradu primio s osmjehom te pozvao ostale učenike da mu se pridruže u nadolazećim akcijama!

Eva Sladić dolazi iz Betine i ovo joj je druga volonterska nagrada! Prošle godine je zaslužila nagradu za volonterski rad u Lokalnom info centru “O.točka”, a ove godine je dokazala da se ne snalazi samo u uredu već i na terenu! Eva prati stranice Udruge i tako saznaje za mogućnosti volontiranja, a akcijama se pridružuje zbog novih poznanstava i ljubavi prema otoku.

Volonterska akcija na brdu Raduč provedena je kao druga aktivnost u sklopu građanske inicijative „Otkrijmo Raduč“. Inicijativa se provodi uz potporu Zaklade Kajo Dadić „Naš doprinos zajednici“. Natječaj „Naš doprinos zajednici“ namijenjen je za financiranje građanskih akcija koje će doprinijeti poboljšanju kvalitete života u zajednici, tj. potaknuti ljude na aktivizam, volontiranje i na konkretno rješavanje problema koji je od općeg interesa za veći broj ljudi u zajednici. Građanska akcija „Otkrijmo Raduč“ upravo je akcija usmjerena ovim ciljevima.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island