Akcija prikupljanja papira – učini i ti “zeleni korak”.

Piše: Ivana Marin — 3. svibnja, 2017.

Povodom dana planeta Zemlje udruga Argonauta je organizirala akciju prikupljanja starog papira „Zeleni korak“ koja je pod pokroviteljstvom dm-a. Učenici OŠ Murterski Škoji su se još jednom rado odazvali akciji prikupljanja papira te skupili točno 5683 kg starog papira!
Prikupljanje starog papira je počelo početkom travnja, a male Murterine se tijekom cijelog mjeseca moglo vidjeti po ulici i dvorištima kako vrijedno skupljaju i slažu papir. Na sam dan održavanja akcije 28. travnja 2017., učenici i roditelji su dovozili papir u kolicima (sva kolica iz trgovina su netragom nestala), prikolicama, kamionima i raznim prijevoznim sredstvima. Sav papir je izvagan i spremljen u skladište gdje će ga otkupiti Unijapapira po cijeni od 500 kn po toni, a sredstva će se iskoristiti za financiranje jednodnevnog izleta razredima koji su skupili najviše papira. Situacija „na terenu“ se ne može opisati riječima jer je natjecateljski žar bio toliko jak da su neki razredi koalirali kako bi osigurali pobjedu, drugi su pak zakasnili na vaganje papira, a treći su marljivo skupljali papir i za vrijeme održavanja akcije ne bi li im baš taj kilogram donio pobjedu. Ipak, pobjedu su odnijeli drugaši ( 919 kg) i petaši (1411 kg) koji jedva čekaju da im se sav trud i nagradi. Kako nitko ne bi išao kući praznih ruku, TZO Murter-Kornati je osigurala 500 sadnica cvijeća kojima će uljepšati svoje balkone i okućnice.
Bravo svi – bili ste odlični i simpatični u svom natjecateljskom duhu i hvala vam što ste svojim trudom pomogli u očuvanju drage nam Zemlje! 

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka