Zdravo, a ukusno – zar je to moguće?!.

Piše: Ivana Marin — 17. svibnja, 2017.

Kad su patrolaši čuli da će sljedeća radionica biti o zdravoj hrani, nije im se baš svidjela ideja. Ipak, ispostavilo se da zdrava hrana čak može biti i ukusna, a kada se uz to i sudjeluje u pripremi, zdrava hrana može biti pravi dobitak!
Patrolaši su ovu subotu 13.05.2017. započeli igrama da se malo rasterete od obaveza koje donosi kraj školske godine, a potom su opet bili spremni za naučiti nešto novo. Složili su piramidu zdrave prehrane, naučili za što je koji “kat” piramide dobar te u kojoj količini bi trebali jesti određene namirnice. Ispostavilo se da su jako dobri u teoretskom znanju iz PET ZDRAVIH NAVIKA što uključuje: PUNO VODE, VOĆE I POVRĆE, OBAVEZAN DORUČAK, SPORT I DOBAR SAN, ali da u praksi malo “štekaju”. Kako bi to ispravili odmah smo se dali u pripremu svježeg smoothiea te pravljenje zdravih burgera. Zadovoljstvo i oduševljenje djece dok su prali salatu, sjeckali rajčice, pravili polpete je teško prenijeti. Upravo zbog toga, ovim putem svi mi apeliramo da se vrati domaćinstvo u naš obrazovni sustav jer KUHATI NAM SE SVIDJELO! 🙂
Svi zajedno smo uživali u zdravim burgerima napravljenim na kokosovom ulju, povrću (čak se tražila rajčica više), a djeca su bila oduševljena i bijelim umakom koji je dostojno zamjenio majonezu. Za kraj smo se osvježili smoothiem od jagoda te još malo igrali.
Nadam se da će PET ZDRAVIH NAVIKA ući u svakodnevni život patrolaša, ali i svih vas koji ovo čitate!

Do sljedećeg patroliranja!

Murtersku eko-patrolu sufinancira Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta RH kroz projekt Kornati-važno je o moru znati 4 i Općina Tisno kroz projekt Od Argonaute za Tisno.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka