Zdravo, a ukusno – zar je to moguće?!.

Datum objave: 17. svibnja, 2017.

Kad su patrolaši čuli da će sljedeća radionica biti o zdravoj hrani, nije im se baš svidjela ideja. Ipak, ispostavilo se da zdrava hrana čak može biti i ukusna, a kada se uz to i sudjeluje u pripremi, zdrava hrana može biti pravi dobitak!
Patrolaši su ovu subotu 13.05.2017. započeli igrama da se malo rasterete od obaveza koje donosi kraj školske godine, a potom su opet bili spremni za naučiti nešto novo. Složili su piramidu zdrave prehrane, naučili za što je koji “kat” piramide dobar te u kojoj količini bi trebali jesti određene namirnice. Ispostavilo se da su jako dobri u teoretskom znanju iz PET ZDRAVIH NAVIKA što uključuje: PUNO VODE, VOĆE I POVRĆE, OBAVEZAN DORUČAK, SPORT I DOBAR SAN, ali da u praksi malo “štekaju”. Kako bi to ispravili odmah smo se dali u pripremu svježeg smoothiea te pravljenje zdravih burgera. Zadovoljstvo i oduševljenje djece dok su prali salatu, sjeckali rajčice, pravili polpete je teško prenijeti. Upravo zbog toga, ovim putem svi mi apeliramo da se vrati domaćinstvo u naš obrazovni sustav jer KUHATI NAM SE SVIDJELO! 🙂
Svi zajedno smo uživali u zdravim burgerima napravljenim na kokosovom ulju, povrću (čak se tražila rajčica više), a djeca su bila oduševljena i bijelim umakom koji je dostojno zamjenio majonezu. Za kraj smo se osvježili smoothiem od jagoda te još malo igrali.
Nadam se da će PET ZDRAVIH NAVIKA ući u svakodnevni život patrolaša, ali i svih vas koji ovo čitate!

Do sljedećeg patroliranja!

Murtersku eko-patrolu sufinancira Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta RH kroz projekt Kornati-važno je o moru znati 4 i Općina Tisno kroz projekt Od Argonaute za Tisno.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island