Grintali smo, ali i čistili.

Datum objave: 31. svibnja, 2017.

Patrolaši su subotu, 27. svibnja 2017. proveli sa svojim sumještanima. Htjeli su čuti njihovo mišljenje kako da Murter učinimo boljim, ljepšim, čišćim i perspektivnijim, a sva svoja “grintanja” i ideje su mogli ubaciti u kutiju prikladnog naziva – “Grintalica”.
Sve koje interesira kako naši Murterini dišu, koje su njihove dosjetke i ideje, moći će uskoro pročitati na stranicama Argonaute.

Nakon “Grintalice” patrolaši su išli pokazati svojim sumještanima kako se to radi, odnosno kako učiniti Murter ljepšim i boljim, pa su zato očistili jednu plažu od otpada. Toliko je bilo smeća da nismo znali gdje bi prvo počeli. Ostali smo šokirani kada smo shvatili koliko još ljudi treba naučiti cijeniti majku prirodu I SKUPLJATI SVOJE SMEĆE! Ipak, nama je drago da smo barem malo doprinijeli da Murter bude čišći, a nadamo se da će i ostali slijediti naš primjer te da drugi put nećemo imati što čistiti :).

Kako bi se malo odmorili i sakrili od sunca, sjeli smo u sjenu te popričali o tome kako smeće utječe na organizme u moru. Patrolaši su bili svjesni da bacanjem smeća u more zapravo ugrožavamo živote riba, kornjača, morskih pasa i raznih drugih morskih organizama. Znaju naši patrolaši i za probleme mikroplastike u moru pa ih brine kako educirati i spriječiti druge da bacaju svoj otpad u more!
Za kraj smo se malo odmorili, igrali igre i još jednom dokazali da smo pravi tim!

Do sljedećeg patroliranja!

Murtersku eko-patrolu sufinancira Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta RH kroz projekt Kornati-važno je o moru znati 4 i Općina Tisno kroz projekt Od Argonaute za Tisno.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island