Murterski dječji ponedjeljak.

Datum objave: 3. srpnja, 2017.

Ponedjeljak je u Argonauti ove godine vezan uz povijest i baštinu otoka Murtera. Nakon prošlogodišnjih arheoloških druženja ponedjeljkom, ovo ljeto se tijekom srpnja svaki ponedjeljak družimo uz teme povezane s prošlosti otoka Murtera, a tijekom kolovoza uz teme vezane uz arheološko nalazište Colentum.

Radionice Murterskog dječjeg ponedjeljka u srpnju i kolovozu održat će se u prostoru Sokolane u kojoj se sada nalazi zavičajna zbirka Marka Murdonje Repca. Murterski ponedjeljak u srpnju bit će svojevrsna priprema za tradicionalnu manifestaciju Murterski pir koja će se održati 1. Kolovoza 2017. Djeca će tako ponedjeljkom učiti o životu stanovnika otoka Murtera u prošlosti – čime su se bavili, kako su se zabavljali, što su jeli, koje igre su igrala djeca i kakve su bile njihove igračke, koji su osnovni koraci murterskog kola? Sve ovo djeca će naučiti kroz prigodne kreativne radionice i predavanja. Posebnost ovih radionica je što će se one odvijati u prostorijama Sokolane gdje će djeca učiti o baštini i tradiciji Murtera i kroz upoznavanje predmeta stalnog postava zavičajne zbirke Marka Mudronje Repca. Sve naučeno djeca će potvrditi i kroz sudjelovanje na manifestaciji Murterski pir na kojoj smo se i prošle godine odlično zabavili!

Nakon Murterskog pira, ponedjeljkom u kolovozu ćemo se pripremati za još jednu nama jako dragu manifestaciju- Noć Colentuma. Pripremit ćemo odjeću i rekvizite potrebe za sudjelovanjem na ovoj manifestaciji- mačeve, štitove, toge, lovorove vijence i sve drugo što nam je potrebno kako bismo izgledali kao pravi Kolentinci 22. kolovoza 2017.! Kroz ove radionice naučit ćemo o životu Colentuma, a sudjelovanjem na manifestaciji Noć Colentuma doprinijet ćemo oživljavanju atmosfere života antičkog grada Colentuma.

Murterski dječji ponedjeljak udruga Argonauta provodi u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Murter- Kornati.

Veselimo se našim murterskim druženjima ponedjeljkom!

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island