Murterski dječji ponedjeljak.

Piše: Sanja Kovačev — 3. srpnja, 2017.

Ponedjeljak je u Argonauti ove godine vezan uz povijest i baštinu otoka Murtera. Nakon prošlogodišnjih arheoloških druženja ponedjeljkom, ovo ljeto se tijekom srpnja svaki ponedjeljak družimo uz teme povezane s prošlosti otoka Murtera, a tijekom kolovoza uz teme vezane uz arheološko nalazište Colentum.

Radionice Murterskog dječjeg ponedjeljka u srpnju i kolovozu održat će se u prostoru Sokolane u kojoj se sada nalazi zavičajna zbirka Marka Murdonje Repca. Murterski ponedjeljak u srpnju bit će svojevrsna priprema za tradicionalnu manifestaciju Murterski pir koja će se održati 1. Kolovoza 2017. Djeca će tako ponedjeljkom učiti o životu stanovnika otoka Murtera u prošlosti – čime su se bavili, kako su se zabavljali, što su jeli, koje igre su igrala djeca i kakve su bile njihove igračke, koji su osnovni koraci murterskog kola? Sve ovo djeca će naučiti kroz prigodne kreativne radionice i predavanja. Posebnost ovih radionica je što će se one odvijati u prostorijama Sokolane gdje će djeca učiti o baštini i tradiciji Murtera i kroz upoznavanje predmeta stalnog postava zavičajne zbirke Marka Mudronje Repca. Sve naučeno djeca će potvrditi i kroz sudjelovanje na manifestaciji Murterski pir na kojoj smo se i prošle godine odlično zabavili!

Nakon Murterskog pira, ponedjeljkom u kolovozu ćemo se pripremati za još jednu nama jako dragu manifestaciju- Noć Colentuma. Pripremit ćemo odjeću i rekvizite potrebe za sudjelovanjem na ovoj manifestaciji- mačeve, štitove, toge, lovorove vijence i sve drugo što nam je potrebno kako bismo izgledali kao pravi Kolentinci 22. kolovoza 2017.! Kroz ove radionice naučit ćemo o životu Colentuma, a sudjelovanjem na manifestaciji Noć Colentuma doprinijet ćemo oživljavanju atmosfere života antičkog grada Colentuma.

Murterski dječji ponedjeljak udruga Argonauta provodi u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Murter- Kornati.

Veselimo se našim murterskim druženjima ponedjeljkom!

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka